פעוט בן שלוש אושפז הבוקר (ה') בבית החולים בנהריה במצב קשה מאוד ושלושה בני אדם נוספים פונו לבית החולים, אחד מהם במצב קשה, לאחר שהוכשו על ידי נחשי צפע בארבעה מקרים שונים בגליל המערבי.
אמו של הפעוט, תושב נהריה, סיפרה כי בנה ישן לידה במיטה כאשר לפתע הרגישה האם במשהו חלק וקר על גופה.
במקרים נוספים שארעו הוכש נער בן 14 ביישוב סכנין בפתח ביתו. הוא פונה במצב קשה לבית החולים בנהריה, ואושפז במחלקה לטיפול נמרץ ילדים. חייל בן 20 מהיישוב צורית שליד כרמיאל ואישה בת 34 מנהריה, אושפזו במצב קל עד בינוני בבית החולים בנהריה לאחר שהוכשו ע"י נחש.
במד"א ציינו את התעוררות הנחשים מ"שנת החורף" ומסרו כי בארץ חיים כ- 35 מיני נחשים, אשר מתוכם כשמונה ארסיים. ברוב זמנם מסתתרים הנחשים מתחת לסלעים או מאחורי סלעים ופעילותם מתחילה באביב. הנחשים לעיתים שורצים בסמיכות לבתי מגורים, שם נמצא להם מזון – מכרסמים. בעונה זו רוויות בלוטות הארס של הנחש ולפיכך הוא מסוגל להכיש מספר פעמים ופגיעתו קשה ביותר. הנחשים לרוב אינם תוקפים בני אדם אלא מתגוננים. "יש להתייחס לכל הכשת נחש כאל הכשת נחש ארסי!", אומרים במד"א.
להלן המלצות מחלקת ההדרכה של מד"א לטיפול בהכשות:
דאג למנוחה מוחלטת של הנפגע והרגע אותו; הסר בגדים ותכשיטים מהאיבר המוכש; נקה וחטא את מקום ההכשה; קבע את האיבר המוכש כדי להפחית למינימום כל תזוזה; הזעק את מד"א בדחיפות בטלפון החירום 101.
איסורים:
אסור לחתוך את מקום ההכשה! (הארס יחדור בקלות למחזור הדם); אסור למצוץ ארס! (נזק למטפל); אסור להניח חסם עורקים! (נזק חמור לאיבר); אסור לקרר או לחמם את מקום ההכשה; אסור לתת לקורבן ההכשה מזון או שתייה; אסור לרדוף אחרי הנחש! (אם כי חשוב לרשום מה היו צבעיו, צורת ראשו וכתמיו, אורכו וכו').