סרבן הגיוס ומחותמי מכתב השמיניסטים 2008 אודי ניר נכלא בשל סרובו להתגייס לצה"ל. חבריו ותנועות אחרות הפגינו הבוקר במחאה על מאסרו ונגד "צבא הכיבוש".
ניר כותב לשר הביטחון: "אינני יכול לקחת חלק בפעילות של צבא כובש המפר זכויות אדם כדרך קבע. כאזרח ישראלי וכנער המועמד לשירות ביטחון אני חש אחריות רחבה לבחירות שלי, ומתוך תחושת אחריות זו אני מסרב להכנס למעגל הדמים ולהוסיף קיסמים למדורת השנאה המשתוללת בשדותינו. אני מסרב להתגייס לצבא כובש בכדי לא לתת את ידי לכיבוש ולמעשים הנוגדים את ערכיי הבסיסיים ביותר: זכויות האדם , דמוקרטיה, והאחריות האישית של כל אדם באשר הוא לרעהו".
בצה"ל אמרו כי הצעיר הסרבן היה אמור להתגייס לצה"ל מאחר והוא לא התייצב הוא נעצר, הועמד לדין ונידון לשישה ימי מחבוש על תנאי. ניר המשיך בסירובו להתגייב ונשפט ל-21 ימי מחבוש בפועל.
