עם סיום חגיגות האולימפיאדה בסין היום (א') צריך לזכור שמדובר בשלטון דיקטטורי שמושגים כמו זכויות אדם, צדק וחופש זרים לו. בן קמינסקי מעורכי האתר 'אפוק טיימס' מזכיר לנו מי הוא הענק הסיני.

המשטר הסיני השקיע מאמצים מרובים כדי להסתיר את הדיכוי ואת שלטון הפחד המתרחש בסין. הסינים מכרו לעולם מופעי ראווה רהבתניים וניסו להטיל אימה על עיתונאים שהעזו לחקור קצת מעבר למה שקורה מחוץ למגרש המשחקים של האולימפיאדה. עיתון 'אפוק טיימס' הוא עיתון בינלאומי העוסק בעיקר בנושאי זכויות אדם עם דגש על המשטר הסיני. בן קמיניסקי הוא עיתונאי ואחד מעורכי האתר 'אפוק טיימס' ברשת. בשיחה עם ערוץ 7 מסביר קמינסקי את הסיבה להקמתו של העיתון הבינלאומי: " 'אפוק טיימס' הוקם כעיתון סיני בשפה הסינית כדי לשמש אלטרנטיבה לאוסף העיתונים בשפה הסינית שנשלטו בדרך זו או אחרת על ידי המשטר הסיני. עיקר העיסוק שלנו הוא התחום הסיני, בעיקר בדברים שהמשטר לא היה רוצה שאנשים ידעו".

התקשורת בישראל, אומר קמינסקי לערוץ 7, התעסקה בעיקר בתצוגת הספורט והמשחקים שהיו בבייג'ין אבל לא במשטר האימה הקיים בסין. "לצערי", אומר קימינסקי, "כלי התקשורת הגדולים בארץ סיקרו בעיקר את הצדדים השמחים והנעימים שבאולימפיאדה. וכשרואים את טקס הנעילה ושומעים את השדרנים איך הם מתפלאים מהיופי והטקסים של האולימפיאדה בלי בכלל לדבר על מה שקורה מעבר לזה, זה די מזעזע".



"המשטר הסיני", אומר קמינסקי, "היה מוכן להשקיע הון עתק ומאמצים, משאבים וכמויות אדירות של מאמץ בשביל להאדיר את שמם ובשביל לפאר את מה שהם עושים. אבל מי שמסתכל מעבר למה שסין עושה באולימפיאדה, רואה מה באמת קורה שם. עיתונאים שניסו לסקר מחאות בבייג'ין נאסרו או גורשו. היו עיתונאים שהוכו. כאשר הייתה סדרת פיצוצים בשין ג'יאנג והיו עיתונאים שניסו לסקר את האירוע הם טופלו בדרך מאוד אכזרית כולל מכות. עיתונאים שהיו מעוניינים לדבר עם אזרחים ברחוב סבלו מהטרדות חוזרות ונשנות, שחס וחלילה לא יצאו החוצה דברים שהמשטר לא רוצה שיתפרסמו. כך שמי שמסתכל בעיניים בוחנות ולא מסונוור מהיופי, ההדר, הפאר והרהבתנות יכול לראות את הפרצוף האמיתי של המשטר הזה".



קמינסקי מספר שבזמן האולימפיאדה כאשר כולם נהנו מתצוגות הספורטאים, המשטר הסיני, מסתבר, היה עסוק בהעברה של אלפי אסירים מחוץ לבייג'ין או למקומות שעיתונאים זרים יכלו לגשת לשם. "אחד הסיפורים שכתבנו עליהם 'באפוק טיימס' היה הנושא של המחנות לעבודת כפייה בסין. ארגון זכויות אדם פרסם מקומות של מחנות כאלה בסין וביקש מעיתונאים להגיע אל המקומות האלה. אחר כך הגיעו דיווחים שמפנים את כל מתרגלי הפאלון גונג מהמחנות האלה. אלו האנשים שהמשטר הסיני הכי מפחד מהם כיוון שאלו אנשים המאמינים באמת, חמלה וסובלנות. לכן המשטר הסיני הוציא החוצה מתוך מחנות העבודה האלו את מתרגלי הפאלון גונג ובמקומם שמו אנשים אחרים שטוענים שהם מתרגלי הפאלון גונג כדי לקיים שם מה שנקרא 'סיורי ראווה'. הדיווחים האלו שהגיעו אלינו מסין הזכירו לי סיפורים שלמדנו עליהם בתקופות אפלות ולא רחוקות בהיסטוריה שלנו".