האוטובוסים שיצאו הבוקר (ב') מבית הסוהר עופר שליד עטרות לכיוון מחסום הכניסה לשטח הרשות הפלשתינית חלפו על פניהם של קבוצת מפגינים שהגיעו למקום. המפגינים, בני משפחות האסירים היהודיים ותומכיהם, צפו במחבלים שיצאו לחופשי במסגרת המחוות של ראש הממשלה לראש הרש"פ אבו-מאזן.



יהודה זליגר, אביו של האסיר היהודי שלומי דביר, הסביר לערוץ 7 מדוע החליטו להגיע למקום בזמן שחרור האסירים. "הנגיעה שלנו היא נגיעה של הורים של בן שיושב כבר מעל לשש מתוך חמש עשרה שנים על ניסיון לרצח ואנחנו פה עדים לשחרור של 199 מחבלים שביניהם שני רוצחים בפועל ורבים אחרים עם האשמות די מקבילות שמשתחררים אחרי מספר קצר מאוד של שנים".



המפגינים הניפו שלטים כמו "מחוות לרוצחים – אכזריות לאחים", "לשחרר את האסירים הלאומיים" , ו-"יהושוע סלומה הי"ד – ננקום דמך".



"התחושה כשהאוטובוסים עברו הייתה קשה מאוד", מספר זליגר, "כי אתה יודע שיושבים שמה עשרות רוצחים בפועל ורוצחים בפוטנציה. אין ספק שחלק מהם בוודאי יחזרו למעשים שלהם, בשעה שהילדים שלנו, ברור לחלוטין, שהם כבר ריצו את ענשם, התחרטו ואפילו יכולים להיות גורם ממתן בחברה שלנו בייחוד עם בני הנוער".