הבר יפעל בימות החול ומוצאי שבת בתאריכים 11-13.9.08 וכן, בין התאריכים 16-20.9.08
לא צריך לנסוע לגולן כדי לחוות את ארץ היין. לרגל ציון 25 שנה להקמת היקב, החליטו אנשי יקבי רמת הגולן להביא את ארץ היין מרמת הגולן לתל אביב, ולהקים בר יין ייחודי – "בר מארץ היין" הבר יוקם לאורך המזח בנמל תל אביב, ומטרתו להעניק חוויה מרתקת, יוקרתית ומענגת בטעמה, תוך דגש על קידום תרבות היין האיכותי בישראל.בברים, המעוצבים עם אבני בזלת מקוריות מהרמה לצד כדי חרס ענקיים, יוכלו המבקרים לטעום מגוון מרתק של יינות, לשמוע וללמוד את הסיפורים שלהם ולהתרשם מעושר היצירה של היקב ששינה את מפת היין בישראל.
הרעיון העומד מאחורי הפרויקט הוא לתת לקהל לחוות את יקבי רמת הגולן דרך המאפיינים והאיכויות המלווים את היקב מיום הקמתו, דרך המראות, הריחות, הטעמים, הכרמים והחתירה הבלתי מתפשרת למצוינות, כל אלה יחד חוברים לחוויה הוליסטית אחת, המתורגמת לסיור ברמת הגולן – היא ארץ היין.מגוון מרתק מיינות היקב ייפתח ויימזג לכוסות, כולל יינות נדירים ויוצאי דופן שמעולם לא היו נגישים למזיגה ומכירה בכוסות ונפתחים במיוחד לכבוד האירוע.
בנוסף, יתקיימו במתחם סדנאות יין, אשר יפתחו צוהר לעולם עשיר ומרתק, ביניהן טעימות יין ורטיקליות – בהן נטעם יין מאותו זן לאורך שנות הבציר שלו, וטעימות יין רוחביות – בהן יטעמו יינות מובילים ביקב, סדנא על ההיסטוריה היינית של היקב, סדנת טעימות עוורות מרתקת ועוד,אשר מטרתן להעמיק ולהרחיב את ההיכרות של המבקרים עם עולם היין בכלל ועם עולם היין של יקבי רמת הגולן בפרט.
היינות וחלק מהסדנאות המקצועיות יהיו בתשלום.
מחלבת יעקבס יעמידו דוכן לממכר גבינות צאן איכותיות כהשלמה ליינות מארץ היין. מבין מבחר הגבינות שישווקו במקום: גאודה, רוקפור, קממברט, מונצ'נו, סנט מור, קצ'וטה, פיקורינו ועוד.
שעות הפתיחה:
יום ה', 11.9.08 בין השעות 20:00 – 23:00
יום ו' – 12:00-17:00
מוצ"ש - 20:00-23:00
ימים ג'-ה' בין השעות 18:00 – 23:00