גם זוכה "כוכב נולד" החדש ישראל בר-און תואם את הסטרוטיפ שיצרה התוכנית של "סיפורי סינדרלה" רגשיים, כך עולה ממחקר של ד"ר מוטי נייגר שהוצג במכללה האקדמית נתניה.
ד"ר נייגר, מרצה בביה"ס לתקשורת במכללה מצביע על כך שהזוכים הקודמים כמו נינט טייב, שבאה מעיירת פיתוח וג'אקו אייזנברג, יתום מילדות, כך גם ישראל בר-און בא מהדרום, משפחתו חזרה בתשובה והוא בשאלה. עזב את בית הוריו ומתגורר כיום במרכז הארץ.
ע"פ המחקר מאות האלפים המצביעים ב"קלפי" של "כוכב נולד" מאמינים כי שם הם משפיעים יותר מאשר בבחירות לכנסת ולכן אחוז ההצבעה של גילאי 18+ לתוכנית גבוה יחסית הרבה יותר מאשר לכנסת.
לדבריו, התוכנית מטפחת פלורליזם חברתי ולכן צפוני תל-אביבי לא יכול לנצח בה. יחד עם זאת הזוכים עוברים לעיר הגדולה ושם הם מטפחים קריירה כדוגמת נינט טייב. לדעת ד"ר מוטי נייגר "העליהום" שעשתה בזמנו התקשורת על הזוכה מנתניה ג'אקו אייזנברג, בשל ביקורתו על השירות הצבאי, נבעה מחוסר ניסיונו התקשורתי של הזמר.
