שליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר, הביע אתמול הבנה כלפי סירוב הרשות הפלשתינית לוותר על סוגיות הליבה – שיבת הפליטים, ריבונות פלשתינית בירושלים והקמת מדינה פלשתינית בקווי 67', והוא הדגיש את התנגדותו להמשך בניית ההתנחלויות.
היומון "אלקודס אלערבי" מדווח כי הדברים נאמרו בתום פגישתו של בלייר עם ראש צוות המו"מ הפלשתיני, אבו עלא, באבו דיס. בתום הפגישה אמר אבו עלא שבפני העם הפלשתיני עומדות אופציות רבות במידה והמו"מ עם ישראל ייכשל, ביניהן הכרזה חד-צדדית על הקמת מדינה פלשתינית בשטחי 1967 שבירתה מזרח ירושלים. הוא התחייב כי הרשות הפלשתינית לא תחתום על הסכם שלום עם ישראל שלא יבטיח כי מזרח ירושלים תהיה בירת המדינה הפלשתינית והיא מתנגדת לדחיית הדיון בסוגיות הליבה.
בלייר הדגיש שכינון שלום צודק באזור דורש צעדים מוחשיים בשטח, ובראשם סיום ה'כיבוש' ומתן הזדמנות אמיתית לפלשתינים להקים מדינה דמוקרטית. בלייר אמר שהקוורטט מוכן להשקיע מאמצים כדי להשיג הסכם בין הצדדים וכן הדגיש את הצורך לאושש את הכלכלה הפלשתינית.
אבו-עלא הזהיר שאם ישראל תמשיך במדיניותה המנוגדת ליסודות תהליך השלום, הרשות הפלשתינית עשויה לבחור באפשרות ההכרזה החד-צדדית.