הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה חתמה השבוע על שורה של הסכמים לתוספות שכר ענף המזון.



ההסכם הראשון הינו הסכם ענפי בענף האפייה. ההסכם תקף עד לשנת 2011 והא לכ- 5,000 עובדי הענף. במסגרת ההסכם, עובדי ענף האפייה יקבלו תוספת שכר של 9% אשר ישולמו בשלושה מועדים: במשכורת אוגוסט 2008 אשר משולמת בספטמבר 2008, יקבלו העובדים תוספת של 3% על השכר המשולב ; החודש ינואר 2009, המשולמת בפברואר 2009, יקבלו העובדים תוספת שכר נוספת של 3% ובמשכורת אפריל 2010, המשולמת במאי 2010, יקבלו העובדים תוספת שכר של 3%. כמו כן, במשכורת אוגוסט 2008 יקבלו כלל העובדים סכום חד פעמי של 200 ₪.



עוד הושג בהסכם כי תוענק תוספת ותק שקלית של 1%-1.5% לשנת ותק לפי מספר שנות העבודה.



ההסכם השני שנחתם הוא הסכם קיבוצי עם הנהלת מפעל 'עוף טוב' שבבית שאן עבור 250 עובדי משחטת העופות וההודיים. תוקף ההסכם הינו לארבע שנים. במסגרת ההסכם נקבע כי העובדים יקבלו תוספת שכר של 3 ₪ לשעת עבודה, אשר תינתן בשני שלבים: בשלב הראשון- תוספת של  2.5 ₪ לשעה תשולם רטרואקטיבית החל מה- 1.1.08. בשלב השני: תוספת של 0.5 ₪ לשעה החל מה- 1.1.10. המשמעות של תוספת זו הינה לעובדים המשתכרים שכר מינימום בעלייה של כ- 15% בחודש בשכר. עוד הושג בהסכם כי תינתן תוספת ותק של 1%.



הסכמים אלו מצטרפים להסכם הענפי שנחתם לא מכבר בענף טחנות הקמח, המעניק ל- 1000 עובדי הענף תוספת שכר בסך 7.5%.



יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, הרצל יאקה: "העובדים קיבלו תוספות שכר, תוך הבנה לצרכים העסקיים של המפעל ותוך שמירת ההסכמים בענף המזון. אנו מביעים שביעות רצון מהעבודה שיחסי העבודה של הידברות ומשא ומתן נשמרים בענף המזון".