
עו"ד ד"ר חיים שיין ממכללת 'שערי משפט' התייחס ביומן ערוץ 7 לסיכויים להגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט.
בראשית דבריו הציג ד"ר שיין את הצפוי בתקופה הקרובה לאור החלטת הממשלה הצפויה היום. "מה שקורה כעת הוא שהיום צפויה להתקבל במשטרה החלטה על המלצה להגשת כתב אישום. המשמעות היא שהמשטרה סבורה שבידיה די ראיות להעמדת ראש הממשלה לדין. מכאן הכדור עובר לפרקליטות המדינה, ליועץ המשפטי, שיחליט אם ההמלצות מקובלות עליו. ורק לאחר החלטתם נדע אם יוגש כתב אישום".
ד"ר שיין אינו מקבל את ניסיון התקשורת לקבוע איזה מהתיקים הוא חמור יותר ובאיזה יש ראיות חמורות יותר. "אין מונח שנקרא הרשעה בטוחה. בית המשפט מחליט בעקבות מה שיוצג בפניו ולכן קשה לומר איזו פרשייה חמורה או חזקה יותר", הבהיר.
עם זאת, כשהוא מסייג את דבריו במיעוט החומר המוכר לו אומר ד"ר שיין כי "נראה לי שמבחינת סעיפי האישום התיק של מעטפות טלנסקי הוא החמור ביותר, כי יש בו פוטנציאל של עבירת שוחד", אמר וציין שהתיקים המדוברים הם קלסרים רבים של חומר שיש להכיר לעומקם.
באשר למועד בו צפוי ראש הממשלה להודיע על התפטרותו לאור הכרעת המשטרה אומר שיין כי להערכתו "ראש הממשלה יחכה להחלטה של הפרקליטות ושל היועץ המשפטי לממשלה על הגשת כתב אישום ורק לאחר מכן יחליט אם לפנות את כסאו. בינתיים הוא ממלא את תפקידו". לפיכך להערכתו יחלוף פרק זמן ארוך בו נראה את אהוד אולמרט בראשות הממשלה. "בשבילו זה מצוין, בשביל מדינת ישראל זה גרוע. כי ראש ממשלה בשלהי תפקידו כשהממשלה מוגדרת במעין ממשלת מעבר זה מאפשר לו לקחת החלטות שיסנדלו את הממשלה הבאה".
ד"ר שיין שולל אפשרות בה לא יוחלט על המלצה לכתב אישום. "אחרי שבע חקירות של ראש הממשלה יהיה תמוה מאוד אם הממשלה תחליט שאין בסיס לכתב אישום".
באשר לטענת אנשי ראש הממשלה ולפיה לאחר ריבוי חקירותיו של ראש הממשלה לא יכולה המשטרה להחליט אחרת מהמלצה על כתב אישום שכן אם לא תעשה כן יהיה בכך אות למחדל עצמי שלה, אומר ד"ר שיין כי טענות אלה מוכרות ופושעים רבים עושים בהן שימוש. "טיעוני אנשי ראש הממשלה הם טיעונים מוכרים של עבריינים ברמות שונות. אין בטענות הללו ממש. אנחנו צריכים להאמין שהשופטים והחוקרים עושים מלאכתם נאמנה. כי אם נטיל ספק במערכת אכיפת החוק בישראל אנה אנו באים. מי שפוגע בהם פוגע בתשתית הקיומית של מדינת ישראל".
בנוסף מציין שיין כי להערכתו "סביר להניח שאחרי החלטת הפרקליטות יהיה עוד שימוע ולהערכתי נראה את ראש הממשלה בתפקידו עד לבחירות הקרובות".