השבוע החליט אגף החקירות במשטרת ישראל להמליץ ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להעמיד לדין את ראש הממשלה, אהוד אולמרט בשתים מהפרשות בהן הוא חשוד. בתגובה לכתב האישום שאינו מרפה מהמערכת הפוליטית קורא בפינתו השבועית בערוץ 7 ח"כ אריה אלדד (איחוד לאומי-מפד"ל) למחוק מכתב האישום של ראש הממשלה את הסעיף בו הוא נאשם בהפרת אמונים.
את פינתו פתח אלדד בתקיפת תגובת מקורבי אולמרט בהם שרי ממשלה שמואשמים בעצמם בפרשיות קשות, ומתח ביקורת על "ההתגוללות על המאשימים", כהגדרתו. "קמה משטרה בבוקר ומתוך שלל המשימות הניצבות לפתחה מחליטה דווקא להדיח ראש ממשלה", אמר בתגובה לדברי שר המשפטים לאחר פרסום ההודעה על המלצת המשטרה.
"העבריין ואלו שמגינים עליו הולכים להרוס את מוסדות אכיפת החוק בישראל", הוסיף ואמר. לדבריו, עובדה אחת ניתן לציין לפיה לאולמרט לא תהיה הזדמנות נוספת לשלוח ידו לקופה הציבורית – "זמנו תם".
אלדד הוסיף כי ישנה אשמה אחת שהיה מבקש למחוק מגיליון האישומים של אולמרט. "אני מבין למה מאשימים אותו בקבלת שוחד, מרמה, והלבנות הון. אך למה בהפרת אמונים? הרי הוא לא היה נאמן לדבר בכל חייו מלבד אהוד אולמרט".
"לכן אי אפשר להאשימו בהפרת אמונים. מי שעושה מעשים המנוגדים לחלוטין לאינטרסים של מדינת ישראל, מבקש להעביר שטחי מולדת לאויב הערבי - מעשים העולים לכדי בגידה, אי אפשר לבוא אליו בטענות אם בדרך נדבק משהו בכיסו".
אלדד הוסיף כי אולמרט מכהן גם כיום כראש ממשלת ישראל, ולדבריו "מניין לנו לדעת מה מניע אותו? מחר הוא יכול להורות לחתום על מכירת חלקים מארץ ישראל לאויב הערבי, מנין לי לדעת מה המניעים שלו?". לדבריו, אסור לאולמרט להמשיך ולהיות ראש ממשלה בישראל והוא חייב להשעות עצמו מיידית, "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה עוד שעות אולמרט", סיים.