לפני קצת יותר משנה התחוללה מהומה זוטא כאשר אולפני 'וולט-דיסני' גילו שהטלוויזיה של החמאס עושה שימוש בלתי חוקי בדמותו של הכוכב המצויר מיקי מאוס. כידוע הזכויות לשימוש בדמות נתונים אך ורק בידי החברה ולא ניתן לעשות בה שימוש ללא אישור ותשלום עבור זכויות היוצרים.

בשל כך בערה חמתם של אנשי 'וולט-דיסני' כשמכון 'מבט לתקשורת הפלשתינית' חשף את השימוש שעושה הטלוויזיה של החמאס בדמות. בעיקר כיוון שמיקי מאוס החמאסי החל מעודד את ילדי החמאס לבצע פיגועים. בחמאס חשבו שאם יקראו למיקי 'פרפור' אף אחד לא ירגיש, אבל בחברה האמריקאית הרגישו מאוד והתעצבנו מאוד. 

בעקבות האירועים נאלצו כזכור אנשי הטלוויזיה החמאסית להסיר את העכבר המצויר מהתכנית ולהחליפו בדמות אחרת.

כעת מדווחים אנשי 'מבט לתקשורת הפלשתינית' כי מה שהרתיע את החמאס לא מרתיע כנראה את הפתח', ובתכנית ילדים המפארת את המחבלת מאוטובוס הדמים נצפה ברקע מיקי מאוס כשתמונתו מעטרת את קירות האולפן.



נזכיר כי הטרוריסטית, דלאל מוגרבי, השתתפה בשנת 1978 בפיגוע "אוטובוס הדמים", בו נרצחו 35 בני-אדם, ביניהם מעל 10 ילדים, כשתקפה אוטובוס אגד בישראל.



אנשי המכון מציינים כי "בחידון התוכנית מתוארת מוגרבי כ'כלה אהובה, בת המתים, בת יפו, פרח היסמין' כשבמקביל מובלטות ברקע דמויות של מיקי ומיני מאוס, ממש כאילו זו הייתה תוכנית של דיסני. הפרס לילד שעונה תשובה נכונה: 200 דולר".



ב'מבט לתקשורת הפלשתינית' מדגישים כי תכנית הילדים המשבחת את הרוצחת משודרת בערוץ הטלוויזיה הנשלט באופן ישיר ממשרדו של היו"ר מחמוד עבאס, הלא הוא אבו מאזן.



אגב, נראה שמיקי מאוס החל במסע גיוס לשורות הפתח' כיוון שעל קירות האולפן ניתן לראות גם את ידידתו מיני מאוס. ומי הבא בתור? דונלד דק?