בסוף השבוע האחרון שלח בכיר הטרור מרואן ברגותי מכתב ברכה מתאו בכלא ליו"רים הנבחרים של שתי אגודות הפנסיונרים הפלשתינים. במכתב זה חידש את הבטחתו להמשיך בדרך המאבק האלים.
במכתב שתורגם והופץ על ידי איתמר מרכוס ויערה פירון, ראשי מכון 'מבט לתקשורת הפלשתינית' הם מצטטים מתוך מכתבו של ברגותי: "ולסיום, אני מחדש לכם מהכלא את ההבטחה, שנמשיך לפעול יחד בדרך השאהידים והלוחמים עד החופש והעצמאות". כמו-כן כתב ברגותי כי בחירתם של הזוכים בבחירות לראשות אגודות אלה הינה "הזדמנות... להמשיך את דרך המאבק והמלחמה [אלכפאח ואלנצ'אל] למען פלסטין החופשייה".
את הדיווח הראשוני על מכתבו של ברגותי העביר העיתון אל-חיאת אל-ג'דידה, ובו נכתב עוד כי הוא רואה בבחירתם של היו"רים החדשים ערך מיוחד שכן לדבריו "פרויקט המאבק והשחרור שלנו לא יתקדם לעולם, אלא באמצעות הנהגה מסורה של הפת"ח ובאמצעות סדר יום פלסטיני מסור, ולסיום, אני מחדש לכם מהכלא את ההבטחה, שנמשיך לפעול יחד בדרך השאהידים והלוחמים עד החופש והעצמאות'".
לתשומת לבו של שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, שהבהיר כי לטעמו יש לשחרר את ברגותי ולמען מהלך זה יהיה מוכן להיאבק בעצמו, ולתשומת ליבו של יו"ר מר"צ, חבר הכנסת חיים אורון המבקר שוב ושוב את ברגותי ורואה בו כמעט ידיד אישי.
