השר שאול מופז התייחס לתוצאות הסקרים ואמר לפעיליו: "חכו לתוצאות האמת. המדגמים נעשו תחת עומס של מצביעים בקלפיות". לאחר פרסום התוצאות עזב מופז את מטהו ונסע לביתו.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, טילפן לשרת החוץ וממלאת מקום ראש הממשלה, ציפי לבני, ובירך אותה על ניצחונה בבחירות המקדימות. ראש הממשלה איחל לה הצלחה והשניים קבעו להיפגש. רה"מ ציין כי לבני תקבל ממנו את מלוא שיתוף הפעולה. לבני הודתה לאולמרט על השיחה ועל איחוליו.
ממפלגת הליכוד נמסר בתגובה על פרסום תוצאות הבחירות בקדימה כי "לבני ומופז הם חלק מרכזי בממשלת קדימה שכשלה. לא לגיטימי שכמה אלפי חברי קדימה יקבעו מי יעמוד בראש המדינה. הליכוד לא יצטרף לממשלת קדימה הכושלת וימשיך לפעול להקדמת הבחירות כדי לאפשר לכל העם לומר את דברו".
ח"כ אריה אלדד (איחוד לאומי - מפד"ל) אמר לאחר פרסום התוצאות כי "עם בחירתה של לבני, ברור שקדימה ממשיכה לגרור את ישראל אחורה לתהום המדינה הפלשתנאית, שאפילו הערבים כבר נואשו ממנה".
ח"כ לימור ליבנת (ליכוד) אמרה בעקבות פרסום תוצאות הסקרים כי "לא יתכן, לא ראוי ולא מוסרי שבקושי 20,000 איש יכריעו מי תהיה ראש הממשלה. לליבני אין מנדט להקים ממשלה ולכן יש ללכת מיד לבחירות כלליות שבהם יאמר הציבור את דברו".
יו"ר הליכוד העולמי, דני דנון, אמר בעקבות פרסום תוצאות המדגמים בכלי התקשורת כי "על לבני להחזיר מיידית את המנדט לעם, בכדי שכל אזרחי המדינה יבחרו את מה שטוב להם ולא רק שליש אחוז מהם".
דנון הוסיף כי "חוסר ניסיונה של לבני בניהול ענייני המדינה, מעמיד בסכנה חמורה את נכסיה האסטרטגיים של מדינת ישראל".
יו"ר חזית יהודית, ברוך מרזל, אמר לאחר פרסום תוצאות המדגמים כי "היום מפלגת קדימה הופכת למפלגה של השמאל הקיצוני ונדמה שאין יותר צורך בתנועת מר"צ בכנסת. ציפי לבני תנסה לעשות עבורם את העבודה ולהרוס את ארץ ישראל".
מתפקדי מפלגת קדימה בחרו היום יו"ר חדש למפלגה ב-114 קלפיות שמוקמו ב-94 אתרים ברחבי הארץ.