הרב אלי שמחיוף, מחזיק תיק הכספים בעיריית ירושלים, פורס ביומן ערוץ 7 את המציאות הקשה בעולם הישיבות לנוכח המשבר הכלכלי הכלל עולמי.

לדבריו "לצערנו הרב יש השפעות עוד לפני נפילת הבנק הגדול. המצב של עולם התורה מבחינה כלכלית לא טוב כבר זמן רב בגלל נפילת הדולר".

"ראשי הכוללים מכתתים רגליהם במקומות רבים בעולם בניסיון לגייס תרומות. התרומות מגיעות בדולרים. לעומת זאת השכר לאברכים הוא בשקלים ובדולרים. המלגות ירדו במקומות מסוימים עד 30 ו-40 אחוזים ועבור אברכים בעלי שישה עד עשרה ילדים המשתכרים כאלפיים או שלושת אלפים שקלים כמפרנסים יחידים המצב לא פשוט".

מוסיף הרב שמחיוף ומזכיר כי "אצל בעלי דירות רבים שכר הדירה עבר מדולר לשקל, כך שמכל הכיוונים האברכים יוצאים נפסדים".

"זה החל בירידת הדולר וזה נמשך. אנחנו במשבר אמיתי של 'אשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי'. מתחיל להיות ספק בהמשך קיום המוסדות, או קיצוץ חלילה במספר האברכים", אומר הרב שמחיוף המנסה להתעודד מיוזמות חדשות המתעוררות במגזר החרדי: "ברוך השם יש לנו גדולי ישראל כמו הרב שטיינמן שרוצה להקים רשת כוללים שיעמדו תחת תומכים ותורמים, ובלבד שהתורה לא תיפסק מישראל".

"הפתיחות ליציאה לעבודה הולכת וגדלה. יש היום את נושא חוק טל, את שנת השירות וכו'. אנשים יוצאים לעבודה. אברך שרוצה לשבת וללמוד מבלי לעבוד חי מהיד לפה, זה כמעט בלתי אפשרי. מעטים בלבד חיים כך".

באשר לסיוע מגבוה לנזקקי עולם הישיבות מציין הרב שמחיוף כי "ברמת הרשויות אי אפשר לעשות כלום. אין לנו אפשרות לסייע לישיבות וכוללים. הלחץ צריך להיות על ידי חברי הכנסת שפועלים ומגיעים להישגים, אבל זה לא מספיק וניתן לעשות עוד הרבה מעבר. נקווה שיצליחו כי עם ישראל זקוק לזה".