יו"ר קדימה, מ"מ ראש הממשלה, ציפי לבני אמרה היום בישיבת שרינו כי היא מביעה את הערכתה לרה"מ על הרצון לעזור, "הבהרתי שמבחנתי אין מחנות בקדימה ומבחינתי אין משמעות לשאלה מי הצביע למי וכל קדימה הינה מחנה אחד", אמרה.

"העמדה הבינ"ל והפנימית היא שקדימה היא זאת שתמשיך להוביל את המדינה. אם מפלגות אחרות ממתינות כדי לבחון האם קדימה התחזקה או נחלשה תשובתנו היא, כי קדימה היום ביחד ותמשיך להוביל את המדינה. סדר החשיבות שלי הוא בראש ובראשונה מדינת ישראל ולאחר מכן העניין הפוליטי. ולכן מול כל  האתגרים הכלכליים, המדיניים והביטחוניים הלא פשוטים העומדים בפתחנו צריך לפעול במהירות להקמת ממשלה יציבה בישראל ועדיפה ממשלת אחדות. אני מצפה משותפותינו הקואליציוניות לפעול בהתאם", אמרה לבני.

"בכוונתי להכריע מהר גם אם לכאורה הזמן משרת אותנו בדיונים קואליציוניים למיניהם. צריך להכריע ולהוציא את המדינה ממצב של אי וודאות. במידה ויסתבר תוך זמן קצר שלא ניתן להקים ממשלה יציבה נלך לבחירות וננצח."