פינות אוכל ל-8 - 25 סועדים הן "הלהיט" בענף הרהיטים במכירות בתקופת החגים. יצרני הרהיטים מדווחים על גידול של 7% במכירות פינות האוכל שיסתכמו בכ-342 מליון שקל. כך מסר אמנון שוורץ, יו"ר איגוד תעשיות הריהוט בהתאחדות התעשיינים ויו"ר ומנכ"ל קבוצת עמינח.
יצרני הרהיטים מדווחים על מבצעי הנחות בממוצע בין 10% -20%, שהשיא יהיה בתערוכת ריהוטים 2009, התערוכה הגדולה בתחום הריהוט אשר תתקיים בחו"ל המועד סוכות בגני התערוכה בתל-אביב.
שוורץ מעריך, כי סך כל מכירות הרהיטים בתקופת החגים יגדל בכ-4% - 5% לעומת תקופת החגים אשתקד ויסתכם בכ-1.9 מיליארד שקל.
יו"ר איגוד תעשיות הריהוט בהתאחדות התעשיינים מעריך, כי המחירים האטרקטיביים של רהיטים מתוצרת הארץ מול היבוא, איכות הרהיטים, תנאי התשלום הנוחים, ההתאמה לצרכן ולאקלים הישראלי וזמינותם - גורמים לכך שמעל ל-85% מהרהיטים שנמכרים בתקופת החגים הינם מתוצרת כחול-לבן (כ-1.7 מיליארד שקל). כל זה משתלב עם מדיניות איגוד תעשיות הריהוט בהתאחדות התעשיינים להחדיר לצרכנים את הצורך לבקש "ריהוט ישראלי מותאם בשבילי".
בנוסף, ציין שוורץ, הריהוט הישראלי אטרקטיבי יותר לצרכן הישראלי מבחינת העיצוב, תרבות הדיור, הסגנון, חומרי הגלם, גודל החדרים והטכנולוגיה המתקדמת.
שוורץ קרא לצרכנים לרכוש רהיטים מחברות החתומות על אמנת השירות והאיכות של איגוד תעשיות הריהוט בישראל.
