הסופר הישראלי עמוס עוז, שביקר בשבוע שעבר בטורונטו, הציג בהרצאה בבית כנסת רפורמי הולי בלוסום חזון אופטימי לשלום עם הפלשתינים. עוז טען (המצוטט באתר של CJN), כי רוב הישראלים והפלשתינים מוכנים לפתרון של פשרה שמשמעותה "חלוקת האדמה שהיא כואבת אבל הכרחית... ואין אלטרנטיבה זולתה". הוא הגדיר את הסכסוך הישראלי – פלשתיני כויכוח על נדל"ן" ולא "מלחמת קודש", ומה שנדרש הוא "פשרה שבה ניתן לחיות".

עוד טען עוז, כי הישראלים והפלשתינים עייפים מהמלחמה זה בזה, ויש בכך לדבריו משום תקווה שכן "סכסוכים רבים יושבו בגלל עייפות והתשה אשר הובילו לפשרה, שהינה מילה נרדפת לחיים והאלטרנטיבה מובילה למוות". את דמות ההסדר רואה עוז בנסיגה לגבולות עם חילופי אדמה הדדיים, מימוש שיבת הפליטים למדינה הפלשתינית וחלוקת ירושלים לשתי בירות של ישראל ופלשתין. "לישראל ולפלשתין לא תהיה ריבונות על המקומות הקדושים של ירושלים אבל כולם יוכלו ליהנות מגישה חופשית אליהם", אמר. הוא הזהיר, כי אם ישראל תתעקש על המשך "כיבוש הגדה המערבית" הפלשתינים ידרשו זכות הצבעה ועם תמיכה של הקהילה הבינלאומית הדבר יביא לסופה של מדינת ישראל.

בחמאס אין מקבלים את תפיסתו של עמוס עוז לגבי "הרוב הפלשתיני הרוצה בשלום" או באשר להיות הסכסוך "ויכוח על נדל"ן". מחמוד אל-זהאר מבכירי חמאס אומר בראיון לאתר "פלשתין אל-יום" (25 בספטמבר 2008), כי "כל הסימנים מראים על התקרבות מועד הסתלקותה של מדינת ישראל, וכי חמאס יוסיף להיות נאמן להגשמת הבטחת אללה לשחרורה של כל פלשתין. כל הארגונים הפלשתינים, ובהם הפתח, חתמו השבוע על מכתב ליו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן בו הם מביעים התנגדות נחרצת לכל פתרון אשר יפגע בזכות השיבה של הפליטים.