\"אני חושש שמעורבים פה כבר שיקולים פוליטיים בטיפול בעניינו של רב פקד רייף ובבקשה להאריך את מעצרו. מישהו חושב להפוך אותו לשעיר לעזאזל בכל הקשור לוועדת אור\", כך הגיב בערב עו\"ד טומי נדשי פרקליטו של מפקד תחנת משגב רפ\"ק גיא רייף בעקבות הדלפת מידע על החשדות נגדו בערוץ הראשון בטלוויזיה.

רפ\"ק רייף חשוד, על פי המידע בתקשורת, כי ניסה לכאורה לטשטש ראיות לאחר אירועי אוקטובר. על פי החשד, החליף רייף את קנה הרובה בו השתמש בעת הראיות. המחלקה לחקירת שוטרים במשרד המשפטים עצרה, על פי הידיעות, נגד בצה\"ל המשמש בתפקיד נשק. הוא חשוד כי סמוך לאירועי הדמים שהיו באוקטובר הוא החליף את קנה רובה ה-M-16 בקנה אחר, וזאת על פי אישור משטרתי שהציג בפניו רייף. רפ\"ק רייף חשוד כי ניסה להסוות את השמוש שעשה בנשקו בעת פיזור ההפגנות. הוא פיקד על כוחות המשטרה בסחנין, עראבה, כפר מנדה והסביבה. במהומות אלה נהרגו מירי אש חיה חמישה מפגינים. רייף הותקף על ידי אביו של אחד ההרוגים בעת דיוניה של ועדת אור. הוא נעצר בשבוע שעבר בחשד שירה לעבר תחנת משטרת משגב שבפיקודו.

כן נבדקים בקשר אליו אירועים בלתי פתורים, כגון השלכת רימון הלם על משטרת משגב לפני כחודש, הודעה אנונימית על הטמנת מטען חבלה לפני שבועיים, בעת ביקור ביום האדמה של רנ\"צ שלמה אהרונישקי, מפכ\"ל המשטרה בתחנת משגב, השלכת רימונים לעבר תחנת המשטרה בנהריה, עליה פיקד רייף קודם לכן, לפני ארבעה חודשים, וכן ירי טיל לעבר משטרת נהריה לפני חודשים אחדים. בפרשה אחרונה זו נעצרו כבר שני חשודים.

עו\"ד נדשי אמר כי מדובר \"בבלון שיתפוצץ פעם נוספת\", וכי הוא סבור שאין מאחורי זה כל ממש. \"לא שמעתי על החשדות הללו. איש לא חקר אותו על כך ולא הציג בפניו חשדות אלה וכהרגלם בקודש (של מח\"ש) הם מדליפים הכל לתקשורת ובבית המשפט הכל חסוי\", אמר.

עו\"ד נדשי טען עוד כי רפ\"ק רייף עובר כעת התעללות נפשית קשה מאוד והוסיף באירוניה:\"סוף סוף מצאו את האשם במהומות אוקטובר. זה לא בגלל הערבים, אלא גיא רייף הוא זה שאירגן את כל מהומות אוקטובר\".

עו\"ד נדשי מסר כי חוקרי מח\"ש יבקשו מחר להאריך בפעם השלישית את מעצרו של גיא רייף בבית משפט השלום בפתח תקווה. בעקבות מעצרו חש רפ\"ק רייף ברע היום ונלקח לבדיקות בבית החולים איכילוב שבסיומן הוא הוחזר לתא המעצר במשטרת רמת השרון בה הוא עצור.