מנכ"ל הוצאת 'ידיעות ספרים' רואה כיצד ספרי היהדות החדשים שיצאו באחרונה לאור מחוללים מהפכה תרבותית שקטה. "יש צמא וחוסר ידיעה".
"יש צמא וחוסר ידיעה מוחלט", אומר דב אייכנולד, מנכ"ל הוצאת 'ידיעות ספרים' לערוץ 7 בהתייחסו לספרו החדש של הרב ישראל מאיר לאו 'הנחת יסוד' המבאר מאה מושגי יסוד ביהדות.
"פניתי לרב לאו שכתב ספר מאוד מוצלח 'אל תשלח ידך אל הנער, ספר שחצה את כל קווי המגזרים, וביקשתי שיבהיר את מושגי היהדות לכלל עם ישראל ולאו דווקא לציבור הדתי. לקח זמן רב עד שהוא התרצה וכתב את הספר הזה", מספר אייכנולד.
להערכתו של אייכנולד הצורך בהבהרת מושגי היסוד חוצה מגזרים "גם בציבור הדתי לא כל המושגים ברורים וידועים", הוא אומר ומקווה שהספר יתפוס תהודה בכלל הציבור ממנהלי בתי ספר שימצאו בו ספר חובה להנחלת מושגים לילדי ישראל ועד לכל אדם מתעניין.
לטעמו של אייכנולד הבורות הכללית בתוחמי היהדות מוטלת לפתחה של הפוליטיקה. "הפוליטיקה הפקיעה את הדת והפכה אותה לעניין מגזרי". כעת הוא "מקווה שאוכל לתרום לנחלת המושגים האלה שאינם שייכים רק לציבור הדתי".
אייכנולד מוסיף ומעריך כי ההתעניינות במושגי היהדות, אותה הוא מוצא בחנויות הספרים, בעיקר סביב סדרת 'עם הספר' היוצאת לאור מדי חודש, היא תופעה גורפת בתרבות הישראלית, כמו בספרות גם במוסיקה.
ובנוסף לכל אלה הוא מציין כי "כלכלית זה מוכיח את עצמו. למרות ההשקעות הרבות אנשים מחפשים בסטימצקי את ספרות המוסר..."
תחילתו של שינוי תרבותי יהודי ישראלי? כך זה לפחות מסתמן.
