בעקבות דיווחי השקר על רצח בדואי על ידי מתנחלים, פנתה יו"ר 'תדמית' ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להגשת כתב אישום בחשד לעבירת דיבה כלפי ציבור המתנחלים.

נזכיר כי הפרשה המדוברת דיווחו מספר כלי תקשורת על גופת נער בדואי שנמצאה ליש הישוב גיתית שבבקעה. למחרת פורסמו פרטיה של חקירת האירוע במשטרה והובהר כי הנער מת כתוצאה ממשחק בנפל פצצה ולא מירי.

במהלך היממה שחלפה בין הדיווח הראשוני לדיווח על תוצאות הבדיקה הופנתה אצבע מאשימה בלא מעט כלי תקשורת כלפי המתנחלים כמי שביצע את ה"רצח". באתר YNET הוצגו פרטי האירוע כולל טענותיהם של הפלשתינים ולפיהן מתנחלים ביצעו בנער הוצאה להורג מטווח אפס, כלשונם. עוד צוין באתר כי מכיוון שלא נמצאו במקום קליעים יתכן והרצח בוצע במרחק מה מהמקום והגופה הועברה למקום לאחר ביצוע הרצח. הפלשתינים אף החריפו את עדויותיהם באתר וטענו כי "עדי ראייה ראו רכב בצבע לבן השייך למתנחלים, שהחל לרדוף אחרי הנער וכשהשיגו אותו - ירו עליו מטווח אפס".

לעומת דיווח זה ביקש אתר 'ואלה' גם הוא לדווח על טענות הפלשתינים אך הוסיף גם את תגובת 'מטה חומש תחילה', כמייצג של המתיישבים. בדיווח הזה הוצגו טענות הפלשתינים על "הרצח" הדמיוני. מטה חומש צוטט כאומר ש""אין ספק שכל המתנחלים אחראים לרצח בבקעה, אין ספק שכל המתנחלים הטמינו את מטען החבלה לשטרנהל, ואין ספק שכל המתנחלים אחראים לכל הילדים הנוצרים שנעלמו סמוך לפסח האחרון. מלבד גיחוך גדול על האשמות הפלסטינים, איננו רואים טעם להתייחס אליהם".

כעת מתכוונת חני לוז, ראש 'תדמית', העוקבת אחרי התנהלות התקשורת בישראל מטעם הפורום המשפטי למען ארץ ישראל לא לוותר ולתבוע את כבודם של המתנחלים מאתרי החדשות שהכפישו אותם, ובפנייה ליועץ המשפטי לממשלה, עורך הדין מזוז, היא תובעת להגיש כתב אישום על דיבה נגד כלי התקשורת המכפישים. זאת לפי סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965.

לוז מתארת במכתבה למזוז, מכתב עליו חתום גם עורך הדין דן לנדאו, את האירוע ואת הדיווחים שהתלוו אליו וכתבה כי "כותבי הידיעות לא הסתפקו בהבלטת הידיעה הראשונית, השקרית, האמורה, אלא גם קישרו אותה לנושא "אלימות המתנחלים" או "רצחנות המתנחלים" בכלל". לטעמה "הידיעות עולות כדי לשון הרע על ציבור "המתנחלים" בכללו".                



לדבריה, אמנם "כידוע, עצם ייחוס הדברים המהווים לשון הרע למקור אחר, שאיננו המפרסם עצמו, אינו פוטר את המפרסם מאחריות, הגם שהוא עשוי, בנסיבות מסויימות להביא להקלה בדינו של המפרסם לשון הרע (כהוראת סעיף 19 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; להלן – חוק לשון הרע). במקרה דנן, ברי כי הבאת תיאורי זוועה – שקריים כולם – מפי מקורות פלשתיניים, הידועים באיבתם למתנחלים, אין בה כדי להקל את אחריותם של המפרסמים".       



"על העובדה כי מדובר בעלילת דם – אין חולק. ואכן, שני האתרים, כמו כל כלי התקשורת האחרים, גם פרסמו, ב-30/9/2008, ידיעות מעדכנות אודות ממצאי החקירה, ולפיהן נהרג רועה הצאן כתוצאה ממשחק באותו רימון שמצא. כל התיאורים הפלסטיים – והשקריים לחלוטין – נעלמו, ובמקומם נקטו YNET וואלה נימה עניינית ולאקונית הרבה יותר", מציינת לוז.



עוד כתבה למזוז: "הפיכת ציבור שלם לנאשמים, באמצעות קביעה שקרית כי "מתנחלים" רצחו את רועה הצאן, תוך ציטוט מקורות פלשתינים בלתי מהימנים, שידוע כי יש להם עניין בהכפשת המתנחלים כציבור, והעצמת הרושם של הידיעה עצמה, באמצעות קישור הידיעה השקרית לידיעות אחרות שעסקו ב"אלימות מתנחלים" – כל אלו מכילות את כל היסודות הקלאסיים של עלילת דם".   



"אנו סבורים, גם בשים לב לאמור בהנחיה, כי המקרה דנן מצדיק את התערבותה של המדינה, באמצעות הדין הפלילי, כדי להפסיק את מסע ההסתה המעין-גזעני, כנגד ציבור "המתנחלים", שפרסומים כגון אלו מלבים באמצעות דיווחים "עובדתיים" כביכול, תוך פגיעה מוחשית בשלום הציבור המושמץ", הוסיפה.