מנכ"ל האוצר לשעבר, פרופ' בנציון זילברפרב, מתקשה לנבא מה צופן העתיד לזירה הכלכלית, אך קובע כי הירידות בבורסה הישראלית היו צפויות. "הבורסות ירדו באופן בולט והיה צפוי שנלך אחריהם אחרי כיפור ושבת, וזה מה שקרה, אם כי באופן מתון יותר. הפסימיות והבלבול מובילים לכך לכן הדברים היו צפויים", אומר זילברפרב ביומן ערוץ 7 ומוסיף כי "כל עוד אי הודאות מלווה אותנו נראה תנודתיות בבורסה. נראה עליות וירידות".

להערכתו יש לנתח את העתיד בשני מישורים, במישור הטווח הקרוב ובמישור הרחוק יותר. באשר לטווח הקצר הוא אומר כי "אחת הבעיות כספים חדשים לא נכנסים לבורסה. במקרים אחרים משקיעים רבים היו מזרימים פקודות קניה". לעומת זאת באשר לטווח ארוך הוא אומר כי "אין ספק שנראה התאוששות של הבורסה אם כי לא ניתן לשער בתוך כמה זמן זה יתרחש".

זילברפרב מקבל את המינוח "בועה שלילית". זאת כיוון שלדבריו ערכן האמיתי של חברות לא באמת ירד באופן כה דרסטי כפי שניתן לראות על המסכים. "החברות רוצות לממש נכסים. זה לא שבאמת הן שוות רק ארבעים, חמישים או עשרה אחוזים משוויים".

"התערבות ממשלתית רצויה וחשובה כאשר השווקים נמצאים במצב שללא התערבות כזו יש לצפות לנפילות גדולות. גם מי שחושב שצריך כלכלה ללא התערבות ממשלתית ברור לו שלממשלה יש תפקיד של שמירה על יציבות פיננסית ולכן במצבים מסוימים התערבות כזו נדרשת כי שהיה בשנות השמונים וכפי שהיה במקרה הקריסה של הבנק למסחר".

לטעמו ראוי היה להפעיל מהלך של הסברה בו יובהר כי אם יהיה חשש לקריסה הממשלה תפעל להצלה. "את זה אני לא רואה".

עוד הוא מציין כי מהלך נדרש נוסף אינו נראה בשטח והוא היערכות לשנה הבאה. "צריך גם להיערך ל-2009. אחרי צמיחה יפה מאוד של המשק הישראלי אנחנו לקראת האטה, וחשוב טיכוס עצה כדי שההאטה הזו תהיה מתונה וקצרה".