נוסעים צפונה. זהו כמעט המסלול הרגיל שעושה רוב עם ישראל בימי חופשה וחול המועד.
אז, אחרי המסלול הרגלי, האטרקציה שבחרתם ממגוון האפשרויות, צריך גם לאכול. שיהיה כמובן כשר ושתהיה גם סוכה.
מסעדת דרוזית כשרה בהשגחת רבנות בסג'ור.
לא הרחק מכרמיאל, בכפר הדרוזי סג'ור, פתח ריאד, יוצא צבא לשעבר מסעדה ביתית נפלאה. מטעמים המוכנית במקום, טריים ונקיים להפליא. משגיח הכשרות, עומד שם כל העת ומשגיח שעה שבעלת הבית מכינה את מטעמי העדה. בחצר הבית סוכה מרווחת ומי שמחפש משהו אחר שיגיע לשם. הכל בתיאום מראש ועם ההסבר איך להגיע של ריאד. משגיח הכשרות במסעדה מחליט גם מה יהיה בכל יום ולפי הנחיותיו בפיקוח של בעל ובעלת הבית מבשלים את המאכלים. המנות הראשונות סלטים שכולם על טהרת הטבע. הכל כאמור בשפע ובשיא הנקיון . בהמשך מוגשת מנת ביניים כקציצות כבש, שיפודים בשמן זית מפרי המקום ולסיום אורז החתן. למה? מה ? תגיעו למקום תשאלו ריאד והוא יסביר בשמחה וברוחב לב. אחרי שנים רבות ששירת בצבא קבע יש לו זמן ואורך רוח . יצירת אומנות של אוכל במחיר של כ-60 ₪ לסועד כולל הכל . צריך תיאום מוקדם כי הכל טרי. 050-7637130 איברהים ריאד.
מסעדת שף ארנולד במושב נתיב השיירה
במושב, הקרוי על שמם של נופלי שיירת יחיעם במלחמת השחרור, הקים בן המושב מסעדת שף העונה לשם ארנולד. אחרי שנים של עבודה בעיר הגדולה הוא החליט שדווקא בבית זה הכי טוב. אמר ועשה. מסעדה משובחת ( גם המחירים בהתאם), אוכל מיוחד בכשרות רבנות והכל באוירת מושב. בחצר הסמוכה סוכה גדולה לרווחת הסועדים. 04-9522211 .
מסעדה חלבית בכפר ורדים בכשרות מהדרין
ואם דווקא במאכלים חלבים אתם חפצים הרי שבכפר ורדים יש. נתי שיינפלד יוצא חיל האויר לשעבר, הקים במקום "קפה ביאסטרו בר" בכשרות מהדרין.
המסעדה מציעה מגון של מאכלים חלבים והכל ברוח גלילית משובחת . במקום גם תערוכת ציורים של הצייר המקובל חיים מצליח. 04-9575226