חמאס מאיים שלא לחדש את הפסקת האש הזמנית העומדת להסתיים ב- 19 בינואר 2009 לאחר שישה חודשים. מושיר אל-מצרי, חבר פרלמנט מטעם ומבכירי התנועה, אמר (18 באוקטובר 2008), כי ה"התחמקות" השיטתית של ישראל ממילוי סעיפי הפסקת האש הזמנית (בין יתר הדרישות החלת הפסקת האש גם באיו"ש ופתיחת  מעברים) אינה מעודדת את הארגונים הפלסטיניים להאריך את הפסקת האש. לדבריו, החודשיים הקרובים יהיו מכריעים בשאלה אם הפסקת האש תוארך אם לאו ו"הכדור נמצא במגרש הציוני והמצרי, שכן מצרים היא נותנת החסות להסכם הפסקת האש".

אל-מצרי הסביר בהקשר זה את תפיסת חמאס בנוגע להפסקת האש. הוא ציין, כי הפסקת האש הזמנית (תהדיאה) הינה מרכיב טקטי של המאבק, ואין היא בגדר מדיניות קבועה. ב"מילון של ההתנגדות", הסביר, הפסקת האש משמעותה "מנוחת הלוחם" על מנת שייערך ויצטייד לקראת הקרבות הבאים אשר יימשכו עד ל"שחרורה המלא של כל אדמת פלסטין".

המסר המאיים כלפי ישראל ומצרים בנוגע לאפשרות של התנערות מהפסקת האש עמד במוקד המצעד הצבאי שערכו גדודי אל-קסאם אמש (17 באוקטובר) במחנה הפליטים נוסיראת ברצועת עזה. יוסוף פרחאת, דובר חמאס במחוזות המרכז ברצועת עזה, דרש ממצרים לשחרר את פעיל החמאס איימן נופל המוחזק מזה כשנה בכלא המצרי, בהדגישו כי סוגית שחרור שליט תיכנס ל"מקפיא" כל עוד נופל כלוא. "נגמרה לנו הסבלנות, הו מצרים! אנו דורשים את שחרורו המיידי של נופל", אמר פרחאת על רקע כרזה עליה נכתב:  "היזהרו מאדם מיושב כאשר חמתו בוערת בו", ובמשתמע – איום של חמאס לפגוע במצרים.

פרחאת תקף גם את מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית על שיתוף הפעולה הביטחוני שהם מקיימים עם ישראל ובפרט על רקע העברת המידע לישראל על חפירתה של מנהרה סמוך לישוב תלם. חשיפת מנהרה באזור חברון, ויידוע ישראל הינה בגדר "בגידה חמורה", אמר פרחאת ואיים כי "מלחמת המנהרות באיו"ש תזעזע את הישות הציונית".