היום כ"ה תשרי הוא היארצייט של רבי לוי יצחק מברדיצ'וב, מגדולי החסידות ומי שכונה 'סנגורם של ישראל'.
רבי לוי יצחק מברדיצ'וב היה מתלמידי המגיד ממזריטש ממשיכו של הבעל שם טוב.והתפרסם במיוחד במידת לימוד הזכות שלו על עם ישראל ככלל, ועל כל יהודי ויהודי בפרט, גם על החוטאים והפושעים. דברי תורתו כונסו בספר 'קדושת לוי' על פרשיות השבוע.
מידת לימוד הזכות על ישראל שבה הצטיין הרבי רבי לוי יצחק הביאו לכינוי המפורסם שבו כינהו העם, 'סנגורם של ישראל'.
אחד הסיפורים הידועים הוא שפעם אחת הלך ר' לוי יצחק מברדיצ'וב ברחוב בשבת וראה יהודי מחלל שבת בפרהסיה ומעשן במקטרת לעיני כל, שאלו ר' לוי יצחק בנעם שמא הוא שכח ששבת היום? השיבו אותו יהודי שהוא יודע ששבת ולמרות זאת הוא מעשן. נשא רבי לוי יצחק את עיניו למרומים ואמר: ריבונו של עולם ראה איך עמך ישראל הם סולת נקיה, הנה יהודי זה שמחלל את השבת מקפיד שלא יצא דבר שקר מפיו..
פעם אחת בראש השנה ניגש רבי לוי יצחק לארון הקודש ואמר: ריבונו של עולם אתה אמרת לנו 'יום תרועה יהיה לכם' והנה אנו תוקעים בכל ראש השנה מאה תקיעות, וכבר אלפי שנים תוקעים אלפים של תקיעות, ואילו אנו מבקשים רק תקיעה אחת: 'ותקע בשופר גדול לחרותנו'.