פרופ' סוזי נבות, מומחית למשפט חוקתי במסלול האקדמי של המכללה למנהל, אומרת בראיון לערוץ 7 כי עדיין לא בטוח שהולכים לבחירות ומבחינה תיאורטית יש לנשיא המדינה שלושה ימים כדי להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על מועמד אחר, כמו לדוגמא שאול מופז, "אם כי זו תחזית שאינה נשמעת הגיונית מבחינה פוליטית אבל היא בהחלט קיימת", מדגישה נבות.

"גם לאחר תום שלושת הימים יש תקופה של 21 יום שבהם יכולים 61 חברי כנסת לחתום על מסמך שבו הם קוראים לנשיא להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על מועמד מוסכם מטעמם. רק אם גם הניסיון הזה יכשל, יוחלט על קיום מערכת בחירות בתוך 90 יום", אומרת נבות.

פרופ' נבות אומרת כי היא מקווה שלא ימוצו כל התקופות האלה, שכן זה יגרום לכך שמדינת ישראל תמשיך להתנהל תחת ממשלת מעבר לתקופה של חודשים ארוכים וזה דבר שהוא מאוד לא רצוי.

בכל מקרה היא מקווה שגם אחרי שיוחלט ללכת לבחירות, תינתן מלוא התקופה של 90 הימים כדי לאפשר למפלגות חדשות שרוצות להירשם להספיק לעשות זאת עוד לפני הבחירות ובכך לתת אפשרות הוגנת לכל מי שרוצה לרוץ בבחירות הקרובות לממש את התכנית שלו.