במרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע, המטפל במאות מקרי טראומה בשנה ובו מתבצעים למעלה מ-32,000 ניתוחים בשנה, יש צורך במנות דם זמינות להצלת חיים בכל רגע נתון. הן בשגרה והן בעתות חירום. בנק הדם בסורוקה אחראי על אספקת דם ומוצריו, לצורך טיפול בחולים במהירות האפשרית תוך הקפדה מרבית על בטיחות מוצרי הדם.
בנק הדם בסורוקה מנפיק למעלה מ-20,000 מוצרי דם מידי שנה למחלקות ביה"ח ושומר על רמת מלאי אופטימאלית ומצאי דמים שיבטיח שירות מהיר ויעיל, תוך מניעת בזבוז עקב פסילת מנות דם שלא נעשה בהן שימוש.
בבנק הדם בראשותו של פרופ' אהרון תומר, מתבצעות מדי שנה למעלה מ-300,000 פרוצדורות מסוגים שונים: בדיקות לסוג דם, בדיקות סקר נוגדנים, בדיקות הצלבה (לצורך התאמת מנת הדם לחולה), בדיקות סוג דם לתינוק ובדיקות מיוחדות לזיהוי נוגדנים נגד כדוריות דם.
תו תקן 9001:200 ISO הוענק בימים אלה לבנק הדם ושירותי המפרזיס בסורוקה. נציין כי בנק הדם בסורוקה הוא בין הבודדים בארץ שקיבלו הסמכה זו.
תו תקן זה ניתן ליחידה לאחר שעמדה בהצטיינות במבדקים המחמירים של מכון התקנים הישראלי, שהוא הנציג בארץ של מכון הסטנדרטים הבין-לאומי – International Standards Organization) ISO).
עמידה בסטנדרטים של ניהול איכות על פי תקני ISO מחייבת הקפדה על קיום נוהלים מחמירים של תהליכי עבודה, שירות, פעילות תקינה ומבוקרת של הציוד הרב והמתוחכם וכללי מנהל תקינים. עמידה בתנאי התקן מצריכה שיפור מתמיד של איכות והוכחת השיפור באמצעות מדדי איכות.
ביחידת המפרזיס של בנק הדם בסורוקה מתרימים טסיות דם מתורם יחיד. זהו מוצר איכותי המיועד לחולים הסובלים מבעיות קרישה ולחולים בסרטן הדם. ההתרמה מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד שמפריד במערכת סטרילית את הטסיות מיתר מרכיבי הדם ומחזיר את כל מרכיבי הדם האחרים חזרה אל התורם.
לדברי סטלה פליישר, סגנית מנהל בנק הדם בסורוקה, "במטרה לשפר את אפקטיביות העבודה בבנק הדם ובשירותי המפרזיס נכתבו נהלים והוראות עבודה חדשות ומפורטות לפי דרישת התקן. נכנסנו לתהליך ההסמכה לתו התקן במטרה לייעל את תהליכי העבודה ולהעצים את רמת האיכות והשירותים הניתנים למחלקות ביה"ח. כל עובדי בנק הדם נרתמו למהלך שהצריך עבודה מאומצת. הנהלת ביה"ח תמכה והיחידה לארגון ושיטות ליוותה את כל התהליך בהיבט המקצועי".