רקטת קסאם התפוצצה הבוקר סמוך לקיבוץ במועצה אזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. ראש מועצת שער הנגב אומר כי יש צורך לנצל את השקט היחסי למיגון בתי התושבים. מדובר בבניית חדר ביטחון בכל בית שיוכל להציל חיים בעת מתקפת קסאמים.
 
שוסטר קורא הבוקר בראיון לערוץ 7 לא לבזבז זמן ולנצל את השקט היחסי למיגון בתי התושבים. "לצד ההתחסנות האזרחית והמורלית אנחנו חייבים לקיים את מה שאומרים אנשי המקצוע היום - למגן את הבתים. זה מהלך שלוקח שנתיים והתחלנו כבר בתהליך".
 
"אנחנו יודעים שהסבירות לקריסת הפסקת האש היא משמעותית. אנחנו שומעים כל מיני מומחים לעבר אבל אנחנו צריכים להיות מוכנים לעתיד. סביר שתהיה קריסה ועלינו להיות מוכנים באופן אחראי", אמר.
 
באשר למבצע צבאי, אמר ראש מועצת שער הנגב, כי שני הצדדים לא מעוניינים כעת במבצע גדול ורחב היקף ולכן הפעולה הראשונה שצריכה להיעשות היא מיגון הבתים.
 
שוסטר מציין כי חרף המצב הבטחוני מגיעים אזרחים ליישב את אזור שער הנגב, "יש כאלה שלא יכולים לעמוד באיום ועוזבים את המקום מחשש לחייהם וחיי ילדיהם אך במקומם באים אחרים....200 תלמידים עזבו אותנו", אומר שוסטר, "אך מי שיודע מה הוא עושה כאן ומי שמבין בשרשרת ההסטורית של העם היהודי מה באמת אנחנו עושים כאן ומה רצו הורינו וסבינו אז יודע לעמוד גם במצב המביך הזה".