עוד עליית מדרגה ביחסים בין מערכת הביטחון למתיישבים ביהודה ושומרון: שר הביטחון, אהוד ברק, החליט להגביר את השימוש בצווים מנהליים נגד פורעי חוק ביש"ע. כמו כן הוחלט כי חיילי צה"ל ישמשו גם כשוטרים ויתעדו ויאספו עדויות בארועי הפרות סדר.

ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) תוקף את ההחלטה ואומר שאם אכן אלה הם פני הדברים זוהי החלטה חמורה, שכן לא ייתכן שחיילי צה"ל במקום להגן על מדינת ישראל ישמשו כצלמים ואוספי עדויות נגד מתנחלים. לדבריו הדבר עלול לגרום לשבר בקרב חיילים דתיים שיצטרכו לפעול כנגד אחיהם.

לגבי החלטת השר ברק להגביר את השימוש בצווים מנהליים אומר ח"כ אריאל כי ככל הנראה ברק מחפש כותרות ועימותים כדי להיחלץ מהמפולת שלו בסקרים. כמו כן אמר ח"כ אריאל כי מדובר בהחלטה שמנוגדת להחלטת הכנסת ולהוראות היועץ המשפטי ויש להילחם בה בכל תוקף.

ח"כ אריאל התייחס בראיון גם להכרזה אתמול בערב על הקמת מפלגה חדשה שתרכיב בתוכה את המפד"ל, תקומה, אח"י ומולדת ואומר כי זוהי החלטה הסטורית כי שלא כמו בכנסת הנוכחית שזו היתה סיעה אחת שבתוכה היו כמה מפלגות, הפעם מדובר באיחוד מושלם ומעתה זו מפלגה אחת לכל דבר.

לדבריו עדיין אין שם למפלגה החדשה, והוא קורא לציבור להתקשר ולהציע שמות. לגבי הרכב הרשימה ומי שיעמוד בראשה אומר ח"כ אריאל, כי את מנהיג המפלגה יבחר הציבור ואילו את הרכב הרשימה תבחר מועצה ציבורית שמורכבת מקבוצה נבחרת של אנשים מבחוץ, והיא זו שתבחר את הרשימה. ח"כ אריאל אומר כי הוחלט שבעשירייה הראשונה יהיו לפחות ארבעה חברי כנסת חדשים, והיא תורכב מאנשים דתיים ומסורתיים גם יחד וכמו כן יהיו בה נשים.

לדבריו לא נותר זמן רב, והוא מקווה שעד סוף שבוע הבא נדע מי ירכיב את המועצה הציבורית שתבחר את הרכב הרשימה לכנסת.