יממה לאחר ניצחונו של ברק אובמה בבחירות לנשיאות ארה"ב, האם מדינת ישראל צריכה לחשוש מכך שאובמה ישנה את האסטרטגיה של ארה"ב במזרח התיכון? שגריר ישראל לשעבר בארה"ב, זלמן שובל, שמתמודד לרשימת הליכוד לכנסת, אומר כי אין מה לדאוג בכלל, והגיע הזמן להפסיק לשאול כל הזמן - מי יותר טוב ליהודים. "אובמה נבחר לנשיא ואיתו אנחנו צריכים להתמודד", אומר שובל.
לדבריו מה שרואים מפה לא רואים משם, ואין ספק שאחרי שאובמה יכנס לבית הלבן הוא יראה את הדברים באופן שונה ממה שהוא רואה אותם כעת, ואם לדוגמא ארגוני הביון יסבירו לו שחייבים לפעול נגד איראן או באפגניסטן אז הוא יאלץ לטפל בכך גם אם הוא מעדיף קודם כל לטפל בסוגיות כלכליות חברתיות.
זלמן שובל מציין כי בביקוריו של אובמה בישראל, הוא נפגש בין השאר עם יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, והיה נראה שנוצרה כימיה מצוינת בין השניים. לדבריו לאחר אותם פגישות אימץ אובמה מספר דעות ששמע מנתניהו. בין השאר הוא הביא לקונגרס הצעת חוק שעברה בקונגרס שנועדה לבטל השקעות במדינות כמו איראן, רעיון ששמע בפגישה עם יו"ר הליכוד.
זלמן שובל מספר כי אובמה הסכים בפגישותיו עם נתניהו לגישה שאומרת שעכשיו, בעידן החמאס, אין מה לרוץ ולעשות הסכמים עם הפלשתינים, ושעדיף להתרכז ביצירת תנאים כלכליים טובים באזור.
שובל, שרץ כאמור לרשימת הליכוד לכנסת, אומר כי הוא מקווה שחברי הליכוד יבינו שבעת הזאת זקוקה הרשימה לאנשים עם ניסיון שעסקו שנים רבות בתחום המדיני בטחוני, "כי אלה הם הסוגיות שעומדות להעסיק אותנו בשנים הקרובות".