13 שנה לאחר רצח רבין, מפרסם הרב שמואל אליהו, רבה של צפת, מאמר של ראש יהודי השבת, ובו קורא לשמאל לחשבון נפש על "השחיתות הציבורית של רבין", מסירת הרובים, ועל נטישת החזון הציוני.
"רצח פוליטי הוא דבר נורא. בכדי למנוע אותו צריך לעשות חשבון נפש רציני", כותב הרב אליהו. "חלק מן החשבון מונח כמובן על כתפי הימין הישראלי אבל חלק לא מבוטל מחשבון הנפש צריך להיות גם על השמאל הישראלי שבמשך שלוש עשרה שנה מתנער מאחריות ומטיל אותה רק על הימין, דתיים, רבנים".
הרב אליהו מוסיף כי בדבריו הוא לא מתכוון לכשלים של השב"כ. "אני מתכוון לשחיתות הציבורית של יצחק רבין שקיבלה גיבוי מכל אבירי המוסר של השמאל. שחיתות ששוכללה ופותחה על ידי ממשיכי דרכו והביאה אותנו לערימת התיקים של אהוד אולמרט".
בנוסף לשחיתות הציבורית, אותה מסביר הרב אליהו: "יצחק רבין ז"ל היה הראשון שהעז לקנות את הרוב הפוליטי שלו באמצעות שוחד פוליטי בזוי – מכונית מיצובישי לחדלי אישים. באמצעותו הוא ניסה לבצע את המהלך השנוי ביותר במחלוקת. את המהלך הזה היו צריכים כל בתי המשפט לעצור. ולא עצרו".
הרב אליהו מוסיף ומונה את "הזלזול בכלים דמוקרטיים". "הפגנה היא הדרך שבה יכולים נפגעים לבטא את מחאתם במדינה דמוקראטית. יצחק רבין טבע את הביטוי המזלזל כלפי כל מתנגדי המהלך – "פרופלורים", אנשים הרגישו שהמערכת המושחתת לקחה מהם את הכלי האחרון שבעזרתו הם יכולים להשפיע על המהלכים וחיפשו דרכים מסוכנות לביטוי עמדתם".
הרב אליהו גם מונה את נטישת החזון הציוני, שבאמצעותו קמה מדינת ישראל, ואת מסירת הרובים שהובילה לרצח יהודים רבים, "מישהו שבר כאן את האחווה הבסיסית. התוצאה הייתה רצח נורא".
"אני יודע שחסרי ההגינות והאחריות יחפשו במאמר הזה פגמים עד כדי "הצדקה לרצח" הכל כדי לברוח מאחריות, אין צורך להתייחס אליהם. לא היה אכפת להם מהמדינה בעבר ולא אכפת להם בעתיד", סיים הרב אליהו וקרא למחנכי בתי הספר לדון החל מהשנה הקרובה באחריות השמאל לרצח.