ב-159 רשויות ברחבי הארץ נפתחו 7,700 הקלפיות בהן יצביעו בעלי זכות הבחירה. הקלפיות יסגרו בשעה 22:00 בלילה, למעט ביישובים קטנים, שם הקלפיות יסגרו כבר בשעה 20:00 בערב.

בחירות חוזרות יערכו ברשויות בהן לא זכה אף מועמד בלמעלה מ-40% מקולות הבוחרים.

בבתי הספר בהם מוצבות הקלפיות, לא יערכו היום לימודים.

במסגרת פיקוח בזמן אמת על הבחירות לרשויות המקומיות יסייר מבקר המדינה במהלך יום הבחירות בכמה קלפיות ובוועדות בחירות ברחבי הארץ.

הסיור יחל בשעה 09:30 בעכו ויסתיים בסביבות השעה 17:30 במוקד ניהול הבחירות בבנייני האומה בירושלים. במהלך הסיור יהיו מבקר המדינה וצוות בכיר ממשרדו בשפרעם, חדרה, נתניה ואזור תל-אביב.

במשרד המבקר מציינים כי המגמה היא לאתר בעיות העשויות להתעורר בקלפיות ולמצוא להן פתרון באופן המהיר והיעיל ביותר.

כאן המקום להזכיר כי אמש נפצע צעיר בן 25 באורח בינוני לאחר שנפל מעץ עליו טיפס בכדי לתלות שלט בחירות של מועמד לראשות העיר ירושלים. צוותי מד"א וכונני 'הצלה ישראל' העניקו לו סיוע רפואי ופינו אותו לבית החולים.

נציין כי בעקבות התגברות תופעת תליית מודעות בחירות על עמודי חשמל, רשת החשמל ומתקני חשמל, שלח סמנכ"ל לקוחות של חברת החשמל, אשר דהן, לפני ימים אחדים מכתב אזהרה ליו"ר מרכז השלטון המקומי עדי אלדר, בו הוא מזהיר מפני התחשמלות וסכנת חיים, ומבקש מיו"ר מרכז השלטון המקומי להורות למטות הבחירות של המתמודדים לא להשתמש במתקני החשמל לפרסום מודעותיהם ושלטי התעמולה שלהם.  

במכתב מתריע סמנכ"ל הלקוחות של חברת החשמל  על התופעה החמורה והמסוכנת של הדבקה או תליית מודעות ושלטי תעמולה על עמודי חשמל, על הרשת ועל מתקני החשמל.

לדברי אשר דהן, כל טיפול או גישה למתקן שקשור לרשת החשמל, כולל עמודים רשתות חשמל, תחנות השנאה, ארונות חשמל וכדומה, מחייבים טיפול של עובד מוסמך, אשר יודע להגן על עצמו בצורה מקצועית, באמצעות ביגוד ואביזרים מתאימים.