ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר אתמול, כי "ממשלה תצטרך לקרוע חלקי מולדת רבים ביהודה ושומרון, ירושלים ורמת הגולן". בתגובה אומר היום ח"כ עתניאל שנלר מקדימה, כי "דברים אלו לא מייצגים את עמדת המפלגה ונאמרו על דעת עצמו".

"אין לו תומכים לכיוונים הללו, וכל מנהיגי המפלגה דוחים רעיונות אלו", אמר שנלר והוסיף, כי קדימה לא מתכוונת לחלק את ירושלים כי "לא מחלקים את הלב" ולא לוותר ביהודה ושומרון, כי מדברים כעת על גושי התיישבות.

על ההקצנה בדעותיו של אולמרט אומר שנלר, כי גם הוא שינה את דעתו. הלקח שלו - לא להתקפל בפני דעות אחרות, להיות פתוח - ולנסות להשפיע כל הזמן. העובדה היא - שמי שהיה צמוד לאולמרט כל הדרך - חיבק אותו, שכנע והשפיע עליו. כך הפך מיקיר ההתיישבות לבעל דעות שמאליות.

בעניין המו"מ עם הערבים אומר ח"כ שנלר כי כרגע אין שותף לדיאלוג. אבל יש בכל אופן לקיים דו-שיח: "אם מכבדים את דברי השני - כוחך גדול יותר, ואתה יכול לעמוד על עקרונותיך בצורה תקיפה, ולומר לדוגמא - לא מחלקים את ירושלים".

ראש הממשלה אמר אתמול כי השלטון הבא ברשות הפלשתינית יהיה קיצוני מקודמיו, והוא יהיה בלתי נגיש למשא-ומתן. על כך אמר שנלר כי "אם אין עם מי לדבר - לא נדבר, ונמשיך להלחם על הארץ. אם נחיה שנים בהעדר שלום אבל בשכנות טובה ובהדדיות - זה לא פחות טוב ממלחמה".