רשות השידור השיבה בימים אלה לטענותיה של תנועת אומ"ץ ולפיהן זכה השר יצחק הרצוג, האחראי על רשות השידור, לחשיפה תקשורתית מוגזמת. לטענת הרשות לא הייתה כל הגזמה בחשיפת השר בתקשורת וכל הפניות לשר נעשו בהתאם לאירועים החדשותיים.
נזכיר כי לפני כחודש וחצי שיגר יו"ר אומ"ץ, אריה אבנרי, מכתב ליו"ר הועד המנהל של רשות השידור, משה גביש, בבקשה לבחון את הסיבה לתכיפות הופעותיו של השר יצחק הרצוג בתקשורת.
אבנרי טען אז כי קיים "מנהל לא תקין לכאורה ברשות השידור, מאז שהתמנה שר הרווחה יצחק הרצוג ע"י הממשלה כשר הממונה על רשות השידור". במכתבו גולל את טענותיו וכתב כי "בדיקת תנועת אומ"ץ מעלה כי השר הרצוג הינו "יקיר" הרדיו והטלוויזיה מסיבות שלא קשה לנחש אותן ומתראיין תכופות גם בנושאים שאינם שייכים כלל לתחום פעילותו המיניסטריאלית. כמות הופעותיו של השר הרצוג במהדורות החדשות והיומנים של הרדיו ובמשדרים שונים של הטלוויזיה מוגזמת ביותר ועולה לאין ערוך על זו של שרי הממשלה ואישים פוליטיים אחרים".
את דבריו החריף אבנרי וכתב כי "בין אם נוהל זה נובע בשל לחציו האישיים של השר הרצוג לצורך האינטרסים הפוליטיים שלו או משיקולים שקופים של הרשות, הגיעה השעה לתת על כך את הדעת".
מנגד בתגובה לדברים דוחה רשות השידור את הטענות מכל וכל וקובעת כי "לא הופעלו כל לחצים אישיים על ידי השר הרצוג להופיע בשידורים והוא לא פנה לעורך או מגיש בבקשה לקיים איתו ראיון ברדיו או בטלוויזיה".
במכתבה מוסיפה דוברת הרשות, לינדה בר, ומדגישה כי לא ניתנה כל הנחיה מצד מי ממנהלי או עורכי הרשות להרבות בשידורים עם השר הרצוג.
כאמור לטענתם השר הוזמן להתראיין אך ורק באופן ענייני ובהתאם לאירועים החדשותיים. בר ציינה כי השר אחראי על מגוון נושאים העומדים במרכז ההתעסקות הציבורית בישראל. זאת בהיותו שר הרווחה המופקד על הביטוח הלאומי, ניצולי השואה, דו"חות העוני, הפנסיות ועוד.
