הדולר האמריקאי השיל כוחו כנגד היין כאשר הצמד דולר/יין אף נסחר בשפל של 94.50 ביום רביעי. המשקיעים החלו לעזוב נכסים בעלי סיכון לאחר הערותיו של שר האוצר האמריקאי, הנרי פולסון אשר הדגישו את הדאגות לתחזית הכלכלה הגלובלית וגרמו למכירות חיסול בשוק המניות העולמי. הדולר נסחר סביב הרמות של 95.00 אל מול היין בשעה 22:00 (GMT) אמש.

המטבע המלוכני ביצע צניחה חופשית וצלל לשפל של יותר משש שנים אל מול השטר הירוק ופגע בשפל של כל הזמנים אל מול האירו, זאת לאחר שהבנק האנגלי הזהיר כי כלכלת בריטניה תצטמק בחדות יתר בשנת 2009. כמו כן, נגיד הBOE, מרווין קינג חיזק את הציפיות למהלכים אגרסיביים נוספים של קיצוץ בריבית לטווח קצר אשר עומדת כעת על רמה של 3.0%. הסטרלינג נסחר סביב הרמות של 1.4950 אל מול הדולר, סביב הרמות של 141.40אל מול היין וסביב הרמות של 0.8345 אל מול האירו.

בשוק המניות האמריקאי מדד הדאו ג'ונס רשם הפסדים משמעתיים כאשר ערכו ירד ב 5.0% לאחר ששר האוצר האמריקאי, פולסון החל לחזור בו מלקנות את נכסי המשכנתאות הבעייתיים מכספי הקרן של 700 מיליארד דולר אשר הקציבה הממשלה בכדי לתמוך במצוקה הכלכלית. פולסון תירץ את החלטתו בכך שאמר כי פעולה זו לא אינה הדרך אפקטיבית. התוצאה הייתה כמובן פאניקה של משקיעים אשר איבדו כל בטחון לשינוי התחזית הקודרת בצמיחה העולמית.

היום יתמקדו המשקיעים במספר נתונים חשובים מהעולם: בגוש האירו יתפרסמו נתוני התמ"ג הרבעוניים של גרמניה בשעה 7:00 (GMT). בקנדה ו בארה"ב מירב תשומת הלב תהיה לנתוני מאזן הסחר בשעה 13:30 (GMT) וכמו כן, נתוני העבודה באמריקה יהיו במרכז העניינים עם פרסום של תביעות מחוסרי עבודה השבועיים.

דולר/שקל: השקל מוריד גובה ונוגע בשיא של 3.9150 אל מול הדולר אמש. הבנק המרכזי הישראלי במפתיע הוריד את הריבית ב 0.5% לרמה של 3.0% בלבד וזאת בכדי לתמוך בצמיחה הכלכלית במשק המקומי, התוצאה הייתה חולשתו של השטר הישראלי. כמו כן, התחזקותו של השטר הירוק בזירה העולמית על רקע הנפילות בשוק המניות הגלובלי עשויה להוסיף למומנטום השלילי של השקל ולדחוף את הצמד מעל הרמות של 4.0000 שקלים לדולר אחד כבר השבוע. השקל סגר את המסחר אמש סביב הרמות של 3.8880 אל מול הדולר.

זהב: החוזה העתידי על הזהב נפל ביותר מ 2% אמש, זאת לאחר צניחתו של מדד הדאו ג'ונס ,ירידת הנפט והתחזקותו של הדולר בזירה העולמית. אך הירידות נבלמו בשל הביקושים הפיסקאליים למתכת היקרה. עם זאת גולדמן זקס (בנק השקעות גדול בארה"ב) חתך בתחזית של הזהב כאשר ראה את המתכת סביב הרמות של 690$ לאונקיה בחודשים הבאים ומאמין בהמשך עלייתו של השטר הירוק.

נפט: החוזה על הזהב השחור צלל ביותר מ 3.0% אמש ונסחר קרוב ל 55 דולר לחבית. הנפט נסחר בשפל של 22 חודשים על רקע חשש המשקיעים כי אין ביכולתה של הממשלה לטפל במשבר האשראי הפיננסי. הדולר ממשיך לצבור כוח כנגד המטבעות המובילים על רקע הירידות בשוק המניות ומושך מטה גם את מחירי הסחורות אשר מתומחרים בדולרים. החוזה העתידי על הנפט סגר את המסחר אמש סביב 55.60 דולר לחבית.