בית משפט בקהיר ביטל את עסקת הגז בין מצרים לישראל שנחתמה בשנת 2005 ונכנסה לתוקף השנה, כך דיווחו היום סוכנויות הידיעות.
על פי הדיווח בית המשפט קיבל עתירה נגד יצוא הגז לישראל שהגישו גורמי אופוזיציה. עם זאת, עדיין לא ברור אם הממשלה המצרית תציית לפסיקה, תערער עליה או תתעלם ממנה. אם הממשלה תכבד את הפסיקה צפוי משבר חריף במשק הגז הישראלי.
במסגרת העסקה שנחתמה בשנת 2005 ונכנסה לתוקף השנה, רוכשת ישראל ממצרים חלק גדול מהגז הטבעי הנחוץ למשק במיליארדי דולרים.
בעקבות הדיווחים מבהירירם במשרד התשתיות הלאומיות כי מדינה ישראל סמוכה ובטוחה שההסכם המדיני בין ממשלת מצרים לבין ממשלת ישראל ימשיך להתקיים בהתאם למזכר ההבנות שנחתם בין שתי המדינות בשנת 2005.
במשרד התשתיות הלאומיות לא מטילים ספק בקיומם של ההסכמים המסחריים בין חברת הגז המצרית ללקוחותיה בישראל, ומשוכנעים כי אספקת הגז בין מצרים לישראל תימשך כסדרה. בנוסף הם מציינים כי אספקת הגז ממצרים נמשכת כסדרה בהתאם להסכמים המסחריים.
