נשיא המדינה נשא הערב נאום בפני שני בתי הפרלמנט הבריטיים במהלכו התייחס בנאומו ל-60 שנות יחסי ישראל- בריטניה , להצעת השלום הערבית לשלום כולל, לסוגייה האיראנית ולתהליך השלום עם הפלשתינאים.
פרס פתח את הנאום בסיפור אישי על אביו, "דבריו (של גורדון בראון בכנסת) עוררו בי זיכרון רחוק. היום, בפרלמנט שלכם, אני חש כי ביתכם הוא ביתי גם כן. אביו של גורדון בראון הוקיר את התנ"ך, אבי חווה ניסיון להרוג את עם הספר. אבי התנדב, לפני קום המדינה לצבא הבריטי. הוא נשבה על ידי כוחות גרמניים, הפך לשבוי מלחמה ונשלח למחנה דמסדורף הסמוך לאושוויץ. אבי הצליח להימלט ושוב נתפס ונידון למוות מבלי שעמד למשפט. הוא ניצל בדקה התשעים על ידי כומר אוסטרלי שהזהיר את הגרמנים לבל ירו מבלי משפט", סיפר.
"למזלנו הוא נמלט שוב, הפעם עם שותף לא רגיל- צ'ארלס קוורד, חייל בריטי אמיץ שכונה "הרוזן מאושוויץ". לאחר מכן למדנו מספר שהוא ואבי מצאו דרך להציל קורבנות יהודים מתאי הגזים של אושוויץ.......במשך 5 שנים לא שמענו מאבי. כשחזר, משפחתנו זכתה לאב עם ניסיון אחר....מספר שנים לאחר מכן ביקר בארץ "הרוזן מאושוויץ". בעבור משפחתנו הדבר גרם להתרגשות גדולה, מאחר שמעבר לכך שהציל יהודים רבים, היה הרוזן הבריטי אחיו לנשק של אבינו."
"בשישים שנות קיומה, ידעה ישראל 7 מלחמות. תבוסה יכולה היתה להביא קץ לקיומנו. למרות זאת, הניצחון לא הניב את השלום המיוחל . התעקשנו שיום של מלחמה לעולם לא ידחה יום של חירות. התעקשנו על כך שתהילת הניצחון לעולם לא תחליש את שאיפתנו לשלום.", אמר פרס.
"חתמנו על הסכמי שלום עם מצרים וירדן. למרות שלפעמים אלה לא מושלמים, השלום גובר שעה שכל הצדדים מעדיפים אותו על פני האלטרנטיבה. פתחנו במשא ומתן עם הפלשתינאים. השגנו התקדמות ובסופו של דבר נגיע אל היעד. עזבנו את לבנון. עזבנו את עזה ופרקנו התנחלויות שנבנו שם. אנו שוקלים את האופציה הסורית ובוחנים האם פניהם של הסורים מועדות לשלום.אנו בוחנים כעת גם את היוזמה הסעודית שהפכה להצעת השלום הערבית. בניגוד למדיניות העבר של שלושת הלאוים (לא להכרה, לא למשא ומתן ולא לשלום), היוזמה הערבית קוראת כעת לשלום אזורי כולל.... למרות זאת חשוב שיהיה ברור כי הסכם לא יושג מבלי לקיים משא ומתן על ההצעה. לא נוכל לקבל את כל סעיפי היוזמה הערבית והאמת היא שקשה לקבל את כלל הדרישות שעה שצדדים מסוימים באזור אינם מסכימים לשלום. חמאס דוחה את השלום תוך שימוש באלימות. הוא ממשיך לשגר קסאמים על אזרחים ישראלים."
"ההנהגה האיראנית אחוזת אובססיה בניסיונה להשליט הגמוניה דתית באזור. רצון זה מגובה בטילים ארוכי טווח, אוראניום מועשר והסתה פנאטית, אשר כולם מתודלקים במחירו המופרז של הנפט. ההנהגה האיראנית מעוניינת להמיר את המזרח התיכון מאזור המחולק למדינות לגוש דתי אחיד. הם מנסים לכפות את הנוסחה שלהם על כולם. מי שלא מסכים נידון להיעלם מהמפה והקונפליקט במזרח התיכון משמש כקרקע פורייה לאחמדינג'אד. בשיחותיי עם מנהיגים ערבים אני מתרשם כי הם מתנגדים לכל סוג של קולוניאליזם דתי.", אמר פרס.
"נדרש מאמץ משותף על מנת לעצור את האיום האיראני, על מנת לענות על פחד בתקווה.... על הקהילה הבינלאומית למנוע מאיראן מלפגוע ביציבות השברירית גם כך במזרח התיכון".
נציין כי הרצאתו של פרס אתמול באוניברסיטת אוקספורד הופסקה מדי כמה דקות על ידי קבוצת סטודנטים שמחו בקול על מדיניות ישראל בשטחים, אך אלה הושתקו בידי רוב הנוכחים.
