יממה לאחר ההחלטה ההיסטורית לפזר את מוסדות המפד"ל, אומר ח"כ לשעבר שאול יהלום לערוץ 7 כי התחושות שלו ביום שאחרי הן טובות. לדבריו אמנם יש לו נוסטלגיה למוסדות המפד"ל כי הוא עבד שם כמעט כל חייו, אך מצד שני היה קשה מאוד לראות איך שבשנים האחרונות אנשים עוזבים אט אט את המפד"ל למפלגות אחרות, ועכשיו לאחר האיחוד הוא מקווה שכולם יחזרו הביתה למפלגה החדשה המאוחדת.
יהלום טוען שהיה ניתן להשאיר את המפד"ל על כנה, ולהחזיר את כולם הביתה למפד"ל המקורית, "אך כנראה מטעמי כבוד היו כאלה שזה לא התאים להם ולכן היה צורך להקים מפלגה חדשה שתקל על כולם להצטרף אליה".
לגבי העתיד, יהלום משוכנע שהאחדות תתורגם גם לכוח אלקטוראלי. "את כל חיי השקעתי במפד"ל ותמיד כשהייתי משכנע אנשים להצביע למפד"ל היו אומרים לי אם אתה כל כך צודק למה אתם לא מתאחדים? אז הנה עכשיו אנחנו מאוחדים", אומר יהלום.
לדבריו מצביעים רבים רוצים להצביע למפלגה גדולה שיהיה לה חלק בשלטון, ולמפלגה החדשה המאוחדת יש סיכוי מצוין לקבל תיקים חשובים בממשלה שתקום.
"על המועצה הציבורית לבחור את חברי הכנסת", אומר יהלום, "כי זו מועצה שמורכבת ממיטב אנשי הציונות הדתית וסוף סוף ייבחרו לכנסת אנשים שימדדו לפי כישוריהם ולא לפי עוצמת הכוח שלהם והיכולת שלהם לגייס תומכים שיצביעו עבורם בפריימריס פתוחים".