הדלת הולכת ונסגרת בפני אפשרות לפיוס לאומי בזירה הפלסטינית. המשבר החוקתי יגיע לשיאו ב-9 בינואר 2009 עם סיום כהונתו של אבו כ"נשיא" הרשות הפלשתינית ושני הצדדים היריבים – פתח וחמאס – נערכים להתמודדות על עמדת ההנהגה.

בחמאס שוקלים לבחור באמצעות הרוב הפרלמנטארי בסגן יו"ר הפרלמנט, אחמד בחר, (מבכירי חמאס) כממלא מקומו של ה"נשיא", ומנגד אבו מאזן נערך לקרב על חייו הפוליטיים כשהוא מצויד בחוות דעת משפטית המעניקה לו לגיטימציה להארכת שלטונו בשנה נוספת.

העיתון "אל-חיאת" מדווח היום (ג') כי אבו מאזן העניק לחמאס ארכה עד סוף השנה להשתתף בדיאלוג הלאומי, ואם לא כן הוא מתכוון לערוך בחירות לנשיאות ולפרלמנט באיו"ש בלבד, בהנחה שחמאס לא יאפשר את עריכתן ברצועת עזה. אבו מאזן ציין, כי בשונה מהבחירות הקודמות תהיינה הבחירות הבאות יחסיות בלבד, ובמשתמע – מתוך רצון להקשות על בחירת מועמדי חמאס המשיגים יתרון בבחירות אזוריות.

עזאם אל-אחמד, ראש סיעת פתח בפרלמנט הפלסטיני, אמר בהקשר זה (אל-קודס אל-ערבי, 25 בנובמבר), כי אבו מאזן שוקל להכריז על רצועת עזה "אזור הנתון לשליטה של קבוצה מורדת" אם חמאס ימנע את עריכת הבחירות ותושבי עזה יוכלו להציג עצמם כמועמדים מבלי שישתתפו בבחירות. הוא הציג תקדים לכך בשנות ה- 70 והשמונים כאשר נבחרו חברי פרלמנט מאיו"ש לכהן בפרלמנט הירדני מבלי שנערכו בחירות אזורי הבחירה באיו"ש. הוא האשים את חמאס בהעמקת הפילוג בזירה הפלסטינית.