שופט בית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב שלמה פרינלנדר, קבע כי חברת 'אביב הפקות' תשיב 2000 ש"ח אותם קיבלה מקורל חג'ג' עבור הפקת "בוק".

חג'ג' דרשה בבית המשפט, לקבל בחזרה סכומים ששילמה לחברה לפי חוזה להפקת צילומים של התובעת ולהפצתם בקרב נותני עבודה פוטנציאליים בתחום המשחק והדוגמנות, במטרה לאפשר לאחרונים להתוודע לנתוניה וכישוריה של התובעת ולהציע לה תפקידים.

לטענתה, ניסתה סמוך לאחר החתימה על החוזה לבטלו, אך לא ניתן היה ליצור קשר עם החברה.

השופט קבע כי על אף שפלט שיחות הטלפון של חג'ג' אינו תומך בטענתה, הרי שישנה "מכשלה צרכנית וסימן מחשיד לחוסר תום-לב בכך שמועד הצילומים נקבע במועד החתימה, לעוד 3 ימים, בנתון לתניה חוזית שלפיה ביטול הצילומים לאחר קביעתם (קרי: לרבות מייד!) יחייב את המזמינה במחצית העלות ( 1,520 ₪), וביטולם במועדם – קרי: תוך 3 ימים – יחייב את המזמינה במלוא הסכום ( 3,040 ₪). משמעות הדבר היא היעדרו של מרווח זמן סלחני המאפשר ביטול ללא עלויות במקרה של חרטה".

עוד קבע השופט, כי "החברה לא הציגה כל ראיה להפסד בפועל שנגרם לה עקב ביטול "מאוחר" של הצילומים, ואף לא כל ראיה לשירות ממשי שנתנה ללקוחותיה בקשר עם קידום מועמדותם לתפקידי משחק ודוגמנות".

אולם את עיקר המשקל נתן השופט לעובדה, "ששמו של מנהלה ובעל מניותיה, אורן כהן, נקשר לפרשות נוספות שנדונו בבית משפט זה, שבהן עלה חשד לעוולות צרכניות שבהן היה מעורב, בעצמו ו/או באמצעות החברה וחברות נוספות שהיה קשור אליהן".

"לאור המקובץ, אני מורה על ביטול החוזה והעסקה, ועל השבה תוך 30 יום של הסכומים ששילמה קורל לחברה בסך 2,000 ₪, ללא חיוב בהוצאות", חתם השופט.