מפקד הצבא התאילנדי דורש מהממשלה לפזר את הפרלמנט ולהכריז על קיום בחירות חדשות. במקביל, הורה הצבא לאלפי המפגינים בשדה התעופה לעזוב את המקום ולעצור את פעולות המחאה.

המפגינים השתלטו היום על שדה התעופה 'סוירנבוי'  לחלוטין, 3000 נוסעים נמצאים כעת בהמתנה.

הממשלה התאילנדית כינסה ישיבת קבינט דחופה שבסיומה הודיע המפקד העליון של צבא המדינה כי יש להכריז על קייום בחירות חדשות.

.אתמול (ג')השתלטו קבוצות מהPAD  'הברית העממית לדמוקרטיה' על נקודות אסטרטגיות בנמל התעופה ובראשן מגדל הפיקוח. מספר מפגינים נפצעו בסדרה של פיצוצים שנשמעה בקרבתם, ככל הנראה, כתוצאה מעימותים עם מפגינים מקבוצות התומכות בממשלה

המפגינים שכבשו את מתחם הממשל בבנגקוק בזמן שראש הממשלה סומצ'אי וונגסוואט שהה מחוץ למדינה,  טוענים שהממשלה  מושחתת ועויינת את  משפחת המלוכה.אחת ממטרות ההשתלטות על נמל התעופה היתה נסיון של המפגינים לתפוס את ראש הממשלה בשובו מועידה בינלאומית בפרו, אולם מטוסו הופנה לנמל אחר.

אנשי ה'ברית העממית ' מסרו כי לא יעזבו את מתחם נמל התעופה  עד שהממשלה תתפטר."אנחנו נשאר כאן עד שהממשלה הזאת תפרוש, היא  ממשלה לא לגיטימית " אמר פרופסור סונטורן קוולאי,  גמלאי של אוניברסיטת בנגקוק, לסוכנות רוייטרס .

משרד החוץ הישראלי התייחס להתפתחויות בתאילנד ומסר כי" בשל התפתחויות פוליטיות פנימיות של הימים האחרונים בתאילנד והחשש מהתגברות המתיחות, לישראלים השוהים בתאילנד מומלץ להתרחק ממוקדי התקהלות, לנהוג בזהירות ולעקוב בעירנות אחר דיווחי התקשורת". ובנוגע לארועים האחרונים בנמל התעופה נמסר: "ייתכנו שיבושים בשדה התעופה החדש בבנגקוק ובדרכי התנועה אל שדה התעופה הישן. בבנגקוק הבירה - מומלץ להימנע לפי שעה מלהגיע לאזור הפרלמנט ומשרדי הממשלה".