מספר פעילי שמאל קיצוני ופלסטינים הגיעו בצהרים לכניסה ליישוב יצהר וסולקו מהמקום ע"י כוח של צה"ל. מהיישוב יצהר נמסר "זה השבוע השלישי ברציפות שפעילי שמאל קיצוני עורכים ביקורים פרובוקטיביים ביישוב".
נזכיר כי לפי שבועיים עשרות ערבים ופעילי שמאל חדרו לשטח היישוב במטרה לגזום עצי זית שלטענתם בבעלותם, כך מסר יגאל אמיתי דובר היישוב.
צה"ל והמשטרה הגיעו למקום והודיעו כי כניסת הערבים ליישוב לא תואמה עימם. צה"ל הכריז על שטח צבאי סגור בכניסה ליישוב וכחות צבא ומשטרה פינו את הפולשים.
דובר היישוב, יגאל אמיתי ציין כי בראש הקבוצה עמד יואל מהרשק מהתנועה הקיבוצית וכמה עשרות צעירים מתנועת הנוער העובד והלומד.
לפני כחודש נלכדה קבוצת ערבים מהכפר חווארה בידי חיילי צה"ל וכיתת הכוננות של הישוב, כשהיא כורתת עצי זית, סמוך לישוב.
סמוך לשעה עשר בבוקר זוהתה קבוצת ערבים מתקרבת למטע זיתים, מרחק מאתיים מטר מבתי שכונת להבה בישוב. בבירור שנערך עם הצבא מתברר כי לא מדובר במסיק, שהאזורים והמועד לקיומו נקבעים בתיאום מראש. גם השטח המדובר היה קרוב מאוד, כאמור, לבתי הישוב ולכן ממילא לא מאושר אף פעם בידי צה"ל והמנהל האזרחי - למסיק.
כוחות צה"ל שהגיעו למקום, וכן חיילי כיתת הכוננות של הישוב, גילו לתדהמתם כי הערבים לא עסקו כלל במסיק, אלא כרתו עצי זית בצורה אלימה ובאופן שיצטייר שהאשמה במעשה היא על תושבי הישוב.
בישוב יצהר מזכירים כי במשך שנים הואשמו שוב ושוב כלל תושבי יהודה ושומרון, ע"פ טענות פלשתינאים וארגוני השמאל, כי המתנחלים פוגעים בזיתים שבבעלותם. פעם אחר פעם התברר כי מדובר בעלילה ובפרובוקציות.