מתנגדי המשטר בבנגקוק עזבו את נמלי התעופה בעיר אחרי שמונה ימי מצור ששיתקו את התיירות, הכלכלה והממשל בתאילנד. נמלי התעופה הבין לאומי והפנימי בבנגקוק נראו כמחנה שינה ענקי ולפני עזיבתם אספו המפגינים את מטלטליהם ומסרו אותם באופן מסודר לידי השלטונות.
אנשי תנועת המחאה העממית 'הברית העממית למען הדמוקרטיה' קראו למפגינים להתפזר אחרי החלטת בית המשפט החוקתי לפזר את הממשלה ואת מפלגות השלטון והורה שבחמש השנים הקרובות לא יהיו רשאים העומדים בראש המפלגות ובמיוחד ראש הממשלה סומצ'אי וונגסוואט לפעול כלל במערכת הפוליטית.
למרות זאת מפלגות השלטון ןמתכוונות לנצל פירצה בחוק ולהיבחר מחדש, "אנחנו נמשיך הלאה וניצור ממשלה חדשה בתמיכת רוב העם", אמר השר לשעבר ג'קרפוב פנקאייר המקורב לראש הממשלה סומאצ'י והוסיף "פסיקת בית המשפט לא הפתיעה אותנו". חבר הפרלמנט ג'אטופרון פרומפאן אמר לסוכנות רויטרס "נתאחד כולנו וניצור מפלגה חדשה עם שם חדש וראש ממשלה שנבחר ביחד ב-8 בדצמבר".
בתגובה הודיעו ראשי תנועת ''הברית העממית למען הדמוקרטיה'' כי הם יחזרו למחות ולהתנגד אף בפעולות אלימות אם תומכי המשטר או פוליטיקאים ממפלגות השלטון ינצלו את החוקה ו"יכבסו" את שמם כך שהשלטון הנוכחי יחזור.
שר בממשלה בהקודמת, ממשלתו של טקסין שינוואט, צ'אטורון צ'אייסנג, מחה ואמר כי פעיליות 'הברית העממית למען הדמוקרטיה' עוד יביאו למלחמת אחים "אני לא מבין למה העם התאילנדי צריך להשתחוות בפניהם ולקבל כל יוזמה של טרוריסטים, פורעי חוק ותוקפי הממשלה".
ראשי תנועת המחאה אמרו כי המפגינים שהתבצרו בנמלי התעופה 'סוברנאבומי' ו'דון מואנג' בבנגקוק קיבלו הוראה "לסדר אחריהם ולארוז את מטלטליהם" לפני שעזבו את שני הנמלים." אנחנו רוצים שלברית יהיה דימוי חיובי", אמרה אחת המפגינות.
הבוקר כבר נחתה בנמל התעופה הפנימי 'סוברנאבומי' טיסה של חברת התעופה הלאומית תאי אייר מהאי פוקט, אולם זמני הטיסות בנמל התעופה הבין לאומי עדיין לא ברורים ויתכנו שיבושים רבים בטיסות בבנגקוק בימים הקרובים.