יו"ר ההסתדרות, עופר עיני מברך את ראש הממשלה "שלמרות ההתעקשות הבלתי מובנת של שר האוצר, גילה מנהיגות בשעת משבר קשה למשק והצליח לגבש רשת ביטחון שתופעל באופן מיידי".
לדבריו, "בכוונתי להיפגש עם רה"מ כבר ביום רביעי הקרוב וללמוד את כל פרטי התוכנית. צריך גם לזכור שהבעיה שלא פחות חשובה מרשת הביטחון היא גל הפיטורים ההולך ומתרחב וששר האוצר עדיין לא נתן מענה ראוי לבעיה כואבת זו".
שר האוצר רוני בר און, הביע במסיבת העיתונאים שכונסה מייד לאחר סיכום תכנית רשת הביטחון, התנגדות להשקה מיידית של התכנית.
"הנקודה היחידה שעדיין נותרה במחלוקת, ולפי הבנתי תובא להכרעה בממשלה, היא שאלת מועד ההשקה הרצוי של התכנית. על פי דעתינו העת להשיק את רשת הביטחון עוד לא הגיעה", אמר בר און.
על פי התכנית אותה הציג ראש הממשלה, הגיל שהחל ממנו תינתן ההגנה הוא 57, ההצטרפות תהיה אוטומטית, גובה הסכום המבוטח יהיה 750,000 ש"ח, לאלו אשר החיסכון הפנסיוני שלהם הוא עד 1,250,000 ש"ח ו- 600,000 ש"ח למי שהחיסכון הפנסיוני שלו הוא עד 1,500,000 והיא תוחל מייד.
