מדיון שנערך היום בבג"צ בנושא יישום חוק חינוך חובה לכיתות י"א י"ב עולה כי החוק לא יושם כי משרד החינוך התעלם מהחוק ולא עשה דבר. הדיון בבג"צ נערך בעקבות עתירת ח"כ אורי אריאל (הבית היהודי) והמועצה לשלום הילד ליישום מיידי של החוק.



הדיון התנהל בפני הרכב השופטים הנשיאה דורית בייניש, השופט אדמונד לוי והשופט חנן מלצר.

במהלך הדיון  נזפה הנשיאה בייניש במשרד החינוך והגדירה את התנהלותו כ"התעלמות בוטה מהוראות החוק". בייניש ציינה כי המדינה הסבירה בבג"צ שהחוק לא יושם עד כה בשל הפסקת פעילותו של ועד החינוך, אך שרת החינוך לא דאגה למנות לו חלופה.

בייניש הוסיפה כי היא מנועה מלהתערב כיון שלפני הבחירות משרד החינוך לא יכול למנות את ועד החינוך הגוף שאמור לאשר את הצו של שרת החינוך. יצוין כי המדינה התחייבה לבג"צ כי הועד ימונה עוד לפני סוף חודש אוקטובר 2008 וזאת לאחר הדיינות ומשא ומתן בין הגורמים.



ח"כ אורי אריאל אומר כי שרת החינוך מתנהגת באופן אנטי חינוכי ורשלני ובג"צ טומן את הראש בחול, "בייניש שיכולה לעצור את ההתנהלות הרשלנית של שרת החינוך ברחה מהמערכה ויש לה זמן עד אחרי הבחירות ובינתיים הילדים ישוטטו ברחובות.חלם הייתה מדינה מסודרת לידינו. "



"משמעות אי אכיפת החוק היא כי חובת הלימודים בכיתות י"א י"ב אינה מיושמת והילדים הנושרים אינם מטופלים", אומר ח"כ אריאל ומסביר כי "החוק עבר בכנסת לפני למעלה משנה וחצי אך משרד החינוך טען כי אין לו תקציבים לביצוע".

-