יו"ר קדימה, ציפי לבני, התייחסה הערב לבחירות הקרבות בכנס שנערך באור עקיבא, "עם ישראל הולך לבחור את עתידו – לא מדובר רק בבחירה פוליטית אלא בבחירת העתיד שלנו- האם המדינה תהפוך להיות קיצונית, האם הקהילה הבינ"ל תדחוף אותנו לעשות דברים או האם המדינה הזו תחזור לעצמה למה שאנו מחנכים את הילדים שלנו בבית, ולא תמיד מספיק בבתי הספר – מדינה שדואגת גם לביטחון וגם לשלום, מדינה שיש לה הנהגה שהציבור מאמין לה.

העובדה הפשוטה והמצערת שאזרחי ישראל לא מאמינים בהנהגה ובפוליטיקאים ומרימים ידיים. הרמת הידיים הזו היא תחילת הסוף של הדמוקרטיה וזה הזמן בדקה ה-90 לעצור את זה. ההתמודדות היא ביני לבין ביבי", אמרה לבני.

לבני הוסיפה "יש מי שיודע לאיים אני מכירה את הנאומים של ביבי – מדבר על האיום האיראני החמאסי – אבל בצד האיום לא מציג פתרון – תפקידה של ההנהגה הוא לא רק להפחיד את העם אלא גם לספק פתרון. אנו מודעים לאיום ומקדמים תהליכים באופן אחראי שיקדם בטחון ולא יגרום לאזרחים לאבד תקווה. השלום שלנו הוא לא עוד פיסת נייר חסרת תוכן.

מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית  זה דרך הישר – יש בשמאל מי שרוצה דמוקרטיה בלבד – אבל שכח את הצביון היהודי ומימין יש את מי שמדבר במונחים משיחיים ושוכח את הערכים הדמוקרטים וחלקנו לא עמם", אמרה.

"הקיום של ישראל כמדינה יהודית חשוב בעיני בדיוק כפי שקיומה כמדינה דמוקרטית חשוב בעיני. לכן אני מוכנה לקיים תהליך שלום שבסופו שתי מדינות לאום. הפתרון למדינת לאום יהודית הוא ישראל והפתרון הלאומי לפלסטינים היא מדינה פלסטינית. הפתרון הלאומי הוא בתהליך של מו"מ – זו הנוסחא היחידה שאני מדברת עליה בקולי. ויתור על אחד מהערכים –דמוקרטית או יהודית זה דבר שאנו לא יכולים להרשות".