החברה להגנת הטבע פנתה היום לשר להגנת הסביבה, גדעון עזרא, בדרישה לשנות את ההחלטה על הפסקת המימון לתוכנית לניטור איכות המים בים התיכון ובמפרץ אילת.

בפנייה קוראת החברה להגנת הטבע לשר עזרא "לשנות את ההחלטה, לחזק את תכנית הניטור ולהתחייב על תקצובה לאורך זמן".

לדבריהם, "חופי הים התיכון ומפרץ אילת ניצבים תחת לחצי פיתוח כבדים הצפויים להימשך ביתר שאת בעתיד: בים התיכון, לצד הבנייה לאורך החופים מקודמות יוזמות רבות לפיתוח בים כגון: הרחבה משמעותית של הנמלים המסחריים, הקמת שורה של מתקני התפלה, הקמת איים לתשתיות, כלובי דגים בעומק הים ועוד".

"במפרץ אילת, תכניות הפיתוח סביב מפרץ אילת נמשכות כל העת, בכלל זה תכניות המשנות סדרי בראשית כגון תעלת הימים. הסכמי השלום עם מצרים וירדן הביאו לתנופת פיתוח גדולה לאורך חופי המפרץ, זאת ללא בחינה ממשית של ההשלכות האקולוגיות. השפעת תהליכי הפיתוח על שוניות האלמוגים עלולה להיות הרסנית ובלתי הפיכה אם לא ינקטו האמצעים המתאימים ולא יהיה תאום בין הפיתוח לשימור".

"מערכות ימיות בכלל ומפרץ אילת בפרט הינן מערכות רגישות לשינויים ועל כן ניטור עקבי הכרחי בקבלת החלטות מושכלת. הצגת עמדה סביבתית מקצועית מול אותן יוזמות פיתוח חייבת להישען על מידע מקצועי מהימן. מידע אשר תכנית הניטור מהווה חלק מרכזי ועיקרי בתוכו".

"החברה להגנת הטבע תפעל בכל יכולתה על מנת למנוע את הפסקת תכנית הניטור הלאומית לים התיכון ומפרץ אילת. אנו מבקשים להביע את עמדתנו בפניך לפני קבלת החלטה כה דרמטית לעתיד מפרץ אילת והים התיכון", כותבת החברה לשר עזרא.