בעקבות הוראתו של הרב הצבאי הראשי, הרב אבי רונצקי, הוחלט בחיל האוויר לחדול ממתן שירות פיקוח טיסה צבאי לטיסות אזרחיות היוצאות משדה התעופה דוב בשבת. השבת הקרובה אמורה הייתה להיות השבת הראשונה בה תיושם הוראתו של הרב, אולם מתברר כי לא כך הם פני הדברים למעשה.

את החלטתו קיבל הרב רונצקי כיוון שמדובר בחילול שבת ללא כל צורך מבצעי. החלטה זו התקבלה בביקורת תקשורתית חריפה ובניסיונות חוזרים מצד בכירי משרד התחבורה לבטל את ההוראה, אולם הרב רונצקי עמד בתוקף על החובה למלא את הפקודה המטכ"לית השוללת חילול שבת ללא צורך מבצעי.

נזכיר כי בראיון לערוץ 7 סיפר רבו לשעבר של חיל האוויר, הרב אבשלום קציר, כי הבעיה בשדה דוב הייתה ידועה לרבני החיל עוד בתקופתו ואף קודם לכן, וכי הוא עצמו ניסה ככל יכולתו למנוע את המשך הפעילות, אך בכירי החיל אמרו לו שלא ניתן להשבית את המקום בשל קשר עם גורמים נוספים.

בתואנות כאלה ואחרות נדחו במרוצת השנים דרישותיהם של רבני חיל האוויר לחדול ממתן שירות הפיקוח הצבאי לטיסות אזרחיות בשבת. זאת עד להחלטתו של הרב רונצקי.

עם זאת, כעת מתברר כי יישום הוראתו של הרב הצבאי הראשי לא תיושם בשבת הקרובה כפי שנקבע קודם לכן, ולנוכח בקשתו של מנכ"ל רשות שדות התעופה, קובי מור, ימשיכו פקחי חיל האוויר בביצוע משימת הפיקוח האזרחי בשבת, כלומר בביצוע חילול השבת המנוגד לפקודת הצבא, למשך עוד מספר חודשים, בהם ינסו ברשות שדות התעופה לאתר פתרון חלופי. את ההחלטה קיבל הפיקוד הבכיר של חיל האוויר לאור בקשתו של מור.

לשם איתור פתרון זה יוקם צוות מיוחד הכולל נציגים של הנוגעים בדבר, הן בצה"ל, הן ברשות שדות התעופה, במשרד התחבורה ובגורמים נוספים.