בשעה זאת מתקיים במלון הייאט שבירושלים מעמד הפתיחה של הכנס העולמי ה-18 לדיני ממונות, המתקיים בראשותו ובניצוחו של הרב רצון ערוסי, רבה של קריית אונו. הנושא המרכזי סביבו נסוב הכנס הוא דיני ממונות ותאונות דרכים.

במעמד הפתיחה ישאו דברים הראשון לציון הרב עובדיה יוסף, הראשון לציון והרב הראשי לישראל שלמה משה עאמר, רב המקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ', השרים אלי ישי ויצחק כהן ועוד רבנים ואישי ציבור.

אתר 'ישיבה' משדר את הכנס בשידור חי. לחץ כאן לצפייה.

"ניתן לחדש רבות בתחום הזה", אומר הרב ערוסי בראיון לערוץ 7  ומזכיר את העובדה שתשלום הפיצוי איבד את כוחו כגורם מרתיע מנהגים לבצע תאונות דרכים, שכן פוליסות הביטוח מכסות תשלום זה. "השאלה כיצד ניתן להתמודד עם מציאות כזו כשיורד אפקט מרתיע כתשלום נזיקין".

"גם בענייני הביטוחים יש הרבה קומבינות בין החברות השונות וגם בעניינים אלו נדון בכנס", אומר הרב ערוסי ומוסיף את סוגיית אחריות בעל הרכב כאשר מדובר ברכב גנוב או שאול.