שר האוצר, רוני בר-און, אמר בדיון כי תוכנית הממשלה להעניק רשת ביטחון פנסיוני תופעל תוך שלושה שבועות. "נכין במהירות את התקנות לרשת הביטחון הפנסיוני. אני מקווה שהן יהיו מוכנות בתוך שלושה שבועות", אמר השר.
השר אמר לוועדת הכספים, כי האוצר יגיש לאישורה את התקנות להפעלת התוכנית, זאת מבלי להמתין עד תום התקופה של 45 יום, שהוקצבה לו אתמול על ידי הממשלה.
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, אמר בדיון בוועדת הכספים: יכול להיות שהיום אני הולך להיות בובה של שר האוצר בר-און, אבל אני מבקש מחברי הכנסת לאשר את תוכנית האוצר להאצת הצמיחה.
ברוש אמר כי "הזעקה היא מהלב, היא אמיתית, צר לי שהאוצר מעלה תוכנית שהיא קטנה, מאוחרת ומסורבלת ולא תגיע לאן שהיא צריכה. אך היות והיא היחידה, אני מתחנן בפני חברי הכנסת, בואו תאשרו אותה".
ברוש הוסיף: "לא אני ולא חברי האחרים מלשכת התאום, לא ננוח עד שהאוצר יביא לכנסת תוכנית אמיתית שתיתן סיוע לכל המגזר העסקי ותמנע פיטורים של עשרות אלפי עובדים".
ברוש הוסיף כי האוצר מתמזמז כבר חודש וחצי. הוא קרא לחברי הכנסת לאשר את מה שצריך וקרא לאוצר להקים ועדה שתמשיך את הטיפול החיוני בסיוע למגזר העסקי.
ברוש ציין כי קיים חוסר מנהיגות כלכלית מהמעלה הראשונה, שמדינה במשבר חייבת אותה כמו אוויר לנשימה, אך לצערו אין לנו אותה.
ברוש טען כי אלפי המפוטרים של היום במשק, הם בעיקר בשל המשבר שבו אנו נמצאים בשנה האחרונה. משבר שנוצר בשל אובדן כושר התחרות של התעשייה הישראלית. ואילו המפוטרים של המשבר הזה, יהיו בשנה הבאה.
להערכתו, האבטלה תגדל ב-2009 ב-65 אלף איש, צמיחת המשק תגיע ל-0.8% והצמיחה לנפש תהיה שלילית – מינוס 1%.
ברוש דרש מהאוצר להקים קרן של מיליארד שקל, אותה הבנקים ימנפו ל-5 מיליארד שקל, והיא תשמש להלוואות להון חוזר של העסקים הקטנים והבינוניים.
ברוש ציין, כי התוכנית של האוצר להקמת קרן של 100 – 200 מיליון שקל, תספיק ל-200 עסקים בלבד. זאת בשעה שמצויים במשק 350 אלף עסקים המוגדרים כקטנים ובינוניים ומעסיקים יותר ממיליון איש.
ברוש גם הציע להחזיר את מה שהיה קיים בשנת 2003 ולהוציא עובדים לחופשה ללא תשלום, כאשר בתקופת החופשה של 3-5 חודשים, הם ימשיכו לקבל את משכורתם מהביטוח הלאומי והמעסיקים ישלמו את זכויותיהם הסוציאליות בכל אותה תקופה. המעסיקים מתחייבים גם מצידם שכל מפעל שיהיה בתוכנית זו, לא יפטר יותר מ-25% מהעובדים, זאת בשל החשש מהעמקת המשבר.
