העולם בשנת 2008 היה הקריר ביותר מאז תחילת המאה הנוכחית, כך טוענים מדענים בדיווח של bbc וקובעים כי תנאי התקררות "לה נינה" באזור הפאסיפיק, הביאו לטמפרטורות הנמוכות ביותר מאז שנת 2000.

הארגון המטאורולוגי העולמי קבע כי עדיין מדובר על ממוצע טמפרטורות הגבוה בכ- 0.3 מעלות צלזיוס מאשר בין השנים 1691-1990.

מודלים ממוחשבים קובעים כי על פי מעגלים טבעיים המצב עשוי לקרר את המשטח העליון של כדור הארץ למשך השנים הבאות, ובכך להפחית את השפעת התחממות כדור הארץ, הנגרמת כתוצאה מפליטת גזי החממה.

אחת הבדיקות האחרונות טוענת כי לא עשויה להיגרם שום התחממות של כדור הארץ בעשור הקרוב, אך שאר המדענים חולקים על הדעה הזו. מעבר למחלוקת הזו ניתן לראות את המציאות- שנת 2008 הראתה טמפרטורות נמוכות יותר מכל השנים הקודמות לה.

כאשר משתמשים במידע משתי תחנות ניטור גדולות, האחת מסונכרנת עם אנגליה והשנייה מסונכרנת עם ארצות הברית, עדיין ניתן לראות כי למרות ההתקררות- שנת 2008 נחשבת לאחת מ-10 השנים החמות ביותר אי פעם. הטמפרורה הממוצעת השנה עמדה על 14.3 מעלות צלזיוס, ואילו בין השנים 1961-1990 עמדה הטמפרטורה הממוצעת על 14 מעלות צלזיוס בלבד.

פטר סטוט, מאחד ממרכזי ניטור מזג האוויר, טוען כי אם שנת 2008 הייתה שייכת לעשורים קודמים- היא לבטח הייתה נחשבת לשנה חמה בצורה יוצאת דופן.

נאס"א, האוספת מידע משלה לגבי הטמפרטורות באטמוספרה, מסכימה עם העובדה שמאז תחילת המאה הנוכחית - שנת 2008 הייתה הכי קרירה. אבל, החל מ-1880, הם מדרגים את השנה הזו כתשיעית בחומה. השנה החמה ביותר נשארה 1998, כאשר סופת אל נינו חזקה במיוחד, בתוספת התנאים הנלווים, העלו את רמות גזי החממה ואת חום כדור הארץ.